Loomasõbra Anastasia Teppani unistus on rajada Viljandisse kassikohvik, kus hakkaksid tulevikus elama Varjupaikade MTÜ Viljandi varjupaiga hoole all olevad kassid. Kohvikust saaks kiisude hoiukodu ning põhieesmärk oleks kassidele päris oma kodu leida.

Anastasia usub, et kui kassid varjupaiga seinte vahelt inimestele lähemale tuua ja esmakontakt positiivseks muuta, leiavad kassid kiiremini endale uue kodu. Kui varjupaigas inimesi väga palju ei käi, siis kohvikus küll. Plaanitavas kassikohvikus saaksid kassid vabalt ringi liikuda, liigikaaslaste ja külastajatega suhelda ning võtta vastu kõik need külastajate poolt pakutud paid, millest nad varjupaigas praegu puudust tunnevad. Kohviku õdus atmosfäär loob hea keskkonna, et varjupaigakassidega lähemalt tuttavaks saada ja oma lemmikud välja valida.

Ka inimeste jaoks, kes mingil põhjusel kassi pidada ei saa, saaks kohvikust koht, kus kassidega suhtlemas käia.

Plaanitaval kohvikul on veel kolmaski eesmärk - kassiteraapia. Anastasia usub, et kohvikust saaks ideaalne koht, kuhu peale väsitavat ja pingelist tööpäeva hetkeks põgeneda, argielu mured ukse taha jätta ning end kasside keskel pisut laadida. Kasside kohalolek mõjub rahustavalt ja suussulav kook teeb tuju kindlasti paremaks.

Tema sõnul on kohviku jaoks vajalik ruum juba olemas. See asub Viljandi kesklinnas Tartu tänaval. Samades ruumides avati hiljuti ka lemmikloomatarvete pood.

Kohviku jaoks kogutakse raha läbi Hooandja platvormi, hoogu sellele projektile saad anda SIIN. Algatusel on ka oma Facebooki leht, mille leiad SIIT.