"Minu nimi on Halvaa ning soovin sind juba praegu tänada, et oled leidnud hetke minu loo lugemiseks," kirjutab Pesaleidja MTÜ oma hoolealuse kohta.

Halvaa on kass, kes aasta tagasi tänavalt päästeti. Juba järgmistel päevadel oli näha kuivõrd tänulik oli ta sooja pesa ja kosutava kõhutäie eest. Pesaleidja vabatahtlikud külvasid endise tänavakiisu paide laviiniga üle ja lootsid, et tal hakkab kassitoas tasapisi parem.

Kahjuks nii hästi siiski ei läinud. Halvaa sattus stressi, et pidi oma ruumi järsku nii paljude teiste kassidega jagama. Halvaa on pehme ja õrna iseloomuga, mistõttu kippusid julgemad kassid uustulnukat kiusama. Teistel oli lõbus, aga Halvaa sai sellest silmapõletiku. Hoolimata sellest, et vabatahtlikud ravisid tema kaunist sügavrohelist silma nii, kuidas arst ette kirjutas, tuli põletik ikka ja jälle tagasi.

Kui Halvaa oli juba üle poole aasta Pesaleidja kassidega ühe katuse all elanud ja kannatlikult oma inimest oodanud, õnnestus tal viimaks hoiukodusse saada. Koduses keskkonnas ja pideva ravi tulemusel läks silm pisut paremaks, kuid täiesti lahti põletikust siiski ei saadud. Halvaa käis mitme arsti juures, kus sai lõpuks ka uue diagnoosi. Tuli välja, et lisaks silmapõletikule kimbutas Halvaad ka tugev kõrvapõletik.

Arst määras kassile antibiootikumid. Juba esimese ravikuuri ajal oli näha, et kõrvad ja silm hakkasid tasapisi paranema, kuid kui kuur lõppes, siis tuli põletik taas tagasi. Nüüd on uued analüüsid võetud, uued antibiootikumikuurid tehtud ja Halvaa on paranemas. Tema söögiisu on tagasi ning kassil ka silmnähtavalt kergem olla. Üks asi tekitab vabatahtlikele endiselt muret: Halvaa on hakanud jälle oma kõrvu sügama.

Pesaleidja MTÜ vabatahtlikud hoiavad hinge kinni ja loodavad, et Halvaa saab oma haigusest siiski võitu ja ühel ilusal päeval lõpuks ometi ka normaalset kassielu edasi elada. Halvaa raviarve ulatub aga hetkel juba 200 euroni ja ei ole veel teada, kas see on lõplik summa või tuleb ravi jätkata.

Pesaleidja MTÜ vabatahtlikud on mures ja loodavad südamest, et leidub teisigi inimesi, kel on võimalik Halvaad aidata. Imekauni välimusega kiisu vajab raviarvete tasumisel kassisõprade abi ja on tänulik iga väiksemagi panuse eest.

Aitäh, loomasõber, Halvaa on saanud endale kodu!