1. Eeterlikud õlid ei sobi koduloomadele
Kui eeterlik õli koosneb sünteetilistest materjalidest ja kunstlikest lõhnaainetest, siis ei ole need tooted tõesti lemmikutele soovitatavad. See-eest on 100% looduslikud õlid laialdase kasutajahulgaga ning nende positiivne mõju on ka loomaarstide poolt välja toodud. On aga nüanss, millele peab tähelepanu pöörama: nimelt pole kõik lõhnad kasside jaoks sobivad, seega on alati mõistlik enne toote soetamist konsulteerida loomaarsti ja poetöötajaga.

2. Eeterlikud õlid on kassile mürgised
Mõned eeterlikud õlid ei ole soovituslikud kassidele, närilistele või lindudele. Nende puhul tasub vältida järgmisi õlisid: oregano, kask, aniis, jõhvikas, basiilik, nelk, teepuuõli, niaouli, loorberilehed, tüümian, kamper, „tavaline kibedus“, thuja, kadakas, raudroht ja kaneel. Kõik teised lõhnad on sobilikud, näiteks viirukipuu, kopaal ja lavendel on lausa soovitatavad.

3. Lõhnahajuti tekitab loomade jaoks ebameeldiva sagedusega heli
Selle müüdi päritolu pole selge, sama sagedusega on näiteks interneti traat. Inimene kuuleb helisid 16-20 000 Hz, koer vahemikus 40-46 000 Hz ja kassi puhul on see vahemik 46-64 000 Hz.

Aroomiteraapia puhul on väga oluline, et eeterlikud õlid koosneksid vaid 100% looduslikest ainetest. Ainult siis võib selle toime aidata füüsilise ja emotsionaalse heaolu parandamisele ning ei kujuta endas loomadele ohtu. On olemas õlisid, millel on rahustav mõju. Need aitavad loomal lõõgastuda ja end turvaliselt tunda, samuti parandavad nad immuunsüsteemi.

Ruumi siseõhk puhtub ja väheneb ka bakterite ja viiruste levik. See aitab kaasa haiguste ennetamisele, mistõttu võib aroomiteraapia olla üks võimalustest, mida allergiliste sümptomite ja muude tervisehäirete vähendamiseks kaaluda.