Kui koeral on elementaarsed käsklused juba selged, proovi järgmisena käpa andmist. Koer peaks eelnevalt oskama istuda ja suutma ka keskenduda, siis sujub õpetamine paremini. "Käppa" käskluse õpetamist alusta väikestest sammudest ja tee seda koerale juba tuttavas keskkonnas. Seal on tal lihtne keskenduda.

1. Võta maiused ja kutsu koer enda ette, suuna ta istuma.

2. Hoia maiusekätt koera nina all ja aseta teine käsi koera ette.

3. Innusta koera end liigutama, liigutades maiusekätt koera nina all näiteks edasi-tagasi.

4. Premeeri koera kohe, kui ta tunneb sinu ette sirutatud käe vastu huvi.

5. Vabasta ta, korda käsklust ja lisa tegevusele ka suuline märguanne.

6. Premeeri rohkelt kohe, kui ta käpa sinu käe peale asetab.

Ära oota koeralt esimestel kordadel juba seda, et ta koheselt oma käpa sinu käe peale asetab ja seda seal mõned sekundid ka hoiab. Premeeri koera juba esimeste väikeste sammude eest. Tee seda kasvõi kohe, kui ta ühe käpa maast lahti tõstab, kiida rohkelt, seejärel jälle vabasta ja korda käsklust. Tee seda seni, kuni koer saab aru, et käpaga tuleb sinu kätt puudutada. Õpetamisel võid kasutada ka klikkerit, kui see on koerale tuttav. Ole positiivne ja kasuta treeningul positiivseid treeningmeetodeid!

Videos esinevate chihuahuade Matilda, Augusto ja Kennu omanik on Krista Laanet, kes juhendab chihuahuade trikikooli trikitrenne. Aastate jooksul on ta oma lemmikutele õpetanud hulga vahvaid trikke, millega külalisi üllatada. Õpeta ka sina oma koerale mõni uus trikk! See on hea viis, mille läbi koera ja omaniku vahelist kontakti ja sidet parandada.

Trikid on õpetatud hiljuti ilmunud trikiraamatu "43 trikki koertele" baasil. Raamatu kohta leiad lisa SIIT.

Eelmise trikivideo leiad SIIT.