Eesti metsloomaühing vahendas oma Facebooki seinal koprapäästmise operatsiooni Kadriorus.

"Täna hommikul sai Virge Kelli käest teate, et Kadriorus liigub ringi "Aasta loom 2019" kobras!

Teateid tuli mitmelt poolt, teda märgati juba Tallinki D-terminali juures. Saime video, kus kobras oli Narva maanteel ja ületas Musta Luige hoone juures teed. Ilmselgelt pole see koht kopra jaoks sobilik elupaik ning kopra suunas asusid liikuma meie mõlemad Tallinna piirkonnajuhid Merilin ja Eli.

Kontakteerusime kohe hommikul ka Keskkonnaametiga sest ilmselget vajas kobras abi kesklinnast sobivamasse elupaika saamisel ja soovisime selleks kopraekspertide nõu kuulda.

Ilmselt siis on tegemist noorloomaga, kes otsib endale elupaika ja on seetõttu rännakul. Vaene kobras muidugi ei tea, et ta on lõksus ja liigub Tallinna kesklinnas, kõige elavama liiklusega paigas. Õnnesärgis sündinud kobras sai Narva maantee tiheda liiklusega tee ületatud ning potsatas Kadrioru pargi kanalisse. Paraku on tegemist tehiskanaliga, millel on kõrged betoonseinad ning Kadrioru park pole koprale ilmselt ka sobilik elupaik... aga no kust kobras seda teadma pidi, temal ju linna plaani ei ole!

Lisame siia pildid praegusest olukorrast ning hoiame teid kursis edasiste arengutega. Kohal on Päästeameti Pirita komando tublid mehed, kes aitavad kopra kinni püüda," vahendasid loomasõbrad.

Kobras püüti päästeameti Pirita komando meeste poolt kinni ning toimetati loodusesse.