Kodus maha istudes või telerit vaadates oled ehk märganud, kuidas kass end sinu ligidale sätib, sulle otsa vaatab ja siis aegluubis oma silmi pilgutab. Ta võib tunduda unine või lihtsalt niivõrd laisk, nagu ei viitsiks ta end ülemäära liigutada. Või äkki hoopis miski häirib teda?

Muretsemiseks ei ole õnneks põhjust. Selline käitumisviis on hoopis hea märk sellest, et kass tunneb end antud situatsioonis turvaliselt ja hästi. Tal on sinuga hea olla ja ta naudib seda hetke. Pane tähele, kas ta teeb seda ka teiste pereliikmetega. Ilmselt külaliste juuresolekul ta seda ei tee.

Selliselt käituv kass on tegelikult kaitsetus seisundis ja väga haavatav, mistõttu peab anutd olukord olema tema jaoks väga turvaline. Kui kass julgeb end niivõrd vabaks lasta, siis tunneb ta end hästi. Tema keha on lõdvestunud ja meel rahulik. Ta tajub, et kõik on kontrolli all ja ümbruskonna jälgimiseks ning muretsemiseks ei ole vajadust. See on usalduse ja kiindumuse märk.

Kass ütleb selgelt: "Ma usaldan sind nii palju, et julgen oma silmad sulgeda." Sellise usalduse võitmine võib võtta aega, vahel kuid ja vahel ka aastaid, kõik oleneb kassist. Kui oled endale hiljuti kassi võtnud, võib-olla teise ringi kassi, siis anna talle kohanemiseks aega. Las ta harjub uue elukeskkonnaga ja õpib sind samm-sammult tundma. Ära sunni teda takka.

Järgmisel korral, kui sa näed, et kass sulle ainiti otsa vaatab ja aeglaselt oma silmad suleb ning seejärel need taas avab, siis tea, et ta armastab ja hindab sind. Ta tunneb end sinu juuresolekul hästi ja turvaliselt.

Lisaks sellele teguviisile on veel palju teisigi võimalusi, kuidas kassid armastust välja näitavad. Loe nende kohta SIIT.

Allikas: cuteness.com