Kui koer oskab juba käppa anda, võib talle selgeks õpetada ka patsu andmise, mis on juba palju efektsem trikk.

1. Võta maiused ja kutsu koer enda ette, kükita ise maha ja suuna koer istuma.

2. Hoia maiusekätt koera nina all ja palu tal kõigepealt käppa anda.

3. Premeeri koera ja tõsta seejärel üks käsi esialgu vaid õige pisut kõrgemale, et ta saaks oma käpa selle vastu toetada. Lisa tegevusele suuline käsklus.

4. Premeeri ja kiida rohkelt, kui koer proovib taas sinu kätt puudutada.

5. Samm-sammult liiguta käsi koera nina kõrgusele.

6. Premeeri koera, vabasta ta ja korda käsku.

Pea meeles kiita ja premeerida oma koera juba iga väikese katsetuse eest. Ära oota talt kohe perfektset tulemust, vaid kiida juba selle eest, kui ta oma käpa maast lahti tõstab. Peamine on, et koer oleks motiveeritud. Uut käsklust üle kümne minuti korraga harjutada ei tasu. Tee paus ja proovi hiljem uuesti. Õpetamisel võid kasutada ka klikkerit, kui see on koerale tuttav.

Kõigepealt õpeta patsu andmine koerale selgeks kasutades vaid üht kätt, kui see on selge, võid proovida sama asja ka teisega käega. Kui koer oskab käppa anda nii vasaku kui ka parema käpaga, siis võib kaks kokku panna ja proovida harjutust kasutades mõlemat kätt korraga.

Ole õpetamisel rõõmsameelne ja kasuta treeningul positiivseid treeningmeetodeid!

Videos esinevate chihuahuade Matilda, Augusto ja Kennu omanik on Krista Laanet, kes juhendab chihuahuade trikikooli trikitrenne. Aastate jooksul on ta oma lemmikutele õpetanud hulga vahvaid trikke, millega külalisi üllatada. Õpeta ka sina oma koerale mõni uus trikk! See on hea viis, mille läbi koera ja omaniku vahelist kontakti ja sidet parandada.

Trikid on õpetatud hiljuti ilmunud trikiraamatu "43 trikki koertele" baasil. Raamatu kohta leiad lisa SIIT.

Eelmised trikivideod leiad siit:

Head trikitamist!