Lennujaamas valitseb tihtilugu pingeline õhkkond: lennud hilinevad, inimesed kiirustavad, siginat-saginat on palju - aga kui sulle tuleb koridori peal vastu üks rõõmsameelne neljakäpaline, kes hoogsalt saba liputab ja näo ka üle limpsib, siis on kõik muremõtted peast pühitud.

Neljakäpaliste kohalolu mõjub rahustavalt. On inimesi, kes lendamist ei talu või neid, kes seda paaniliselt kardavad. 2017. aastal alguse saanud "Navigator Buddies" programm loodigi eesmägiga reisijate pingeid ja ärevust maandada ning nende mõtted mujale viia.

Lennujaamas käib tööl kokku 59 erinevat koera. Sertifitseeritud teraapiakoerad võtavad vastu kogu tähelepanu ja kõik paid, mis neile jagatakse. Nende ülesanne on reisijatega suhelda. Kuna töö on ka koertele kurnav, töötavad koerad kindla graafiku alusel, igaüks vaid mõned tunnid päevas.

Teraapiakoerad tervitavad oma maja töötajaid ja toovad naeratuse näole igaühele, kes neid kohtab. On raske tõsiseks jääda, kui lennujaama koridorides liiguvad ringi neljakäpalised, kelle ainsaks tööülesandeks on saba liputada, suhelda ja pingeid maandada.

Üks neist 59 teraapiakoerast on ka beagle Sophie. 8-aastase koera spetsialiteediks on lapsed. On lapsi, kes kardavad lendamist või ei talu lennujaamades valitsevat stressirohket õhkkonda. Sophie on siis see, kes laste mõtted mujale viib. "Ta ei suuda näha väikeseid lapsi nutmas," sõnab Sophie omanik ja märgib, et koer lihtsalt armastab laste seltskonda. Ta töötab teraapiakoerana ka ühes kohalikus algkoolis.

Cheyanne'i sõnul sai see teekond alguse mõned aastad tagasi, kui ta märkas, et Sophie veedab meelsamini aega hoopis inimeste kui teiste koertega. Sotsiaalmeedias paari teise teraapiakoera tegemisi jälginud omanik otsustas ka Sophiega seda valdkonda proovida. Ta uuris teraapiakoerte töö kohta lähemalt ja nii see alguse saigi. Sophie klapib inimestega väga hästi. "Ta tõesti väga naudib seda. Ta armastab inimesi," sõnas Cheyanne.

Allikas: eu.azcentral.com