Akendelt ja teistelt klaaspindade peegeldus võib jätta linnule petliku mulje, et tee on vaba. Pimedas võib lindu häirida ka aknast paistev valgus, sest linnud orienteeruvad tähtede ja kuu järgi.

Aknaid ja muid klaaspindu saab lindude nähtavamaks muuta. Kõige lihtsam ja tõhusam on panna akendele kleepsud. Kui sul on mõni aknaklaas, mille vastu linnud väga sageli lendama kipuvad, siis kasuta värvilisi kleepse, et tiivulisi eemale peletada. Tihedasti üksteise kõrvale paigutatud kleepsud aitavad klaasi nähtavamaks muuta. Parimad värvid on kollane ja oranž. Musta värvi kasutada ei tasuks, sest sellest ei pruugi abi olla. Must võib lindudele märkamatuks jääda, sest õues on tavaliselt valgem kui toas ja aken tundub väljast vaadates tume.

Kellele kleepsud ei meeldi, see võib kasutada ka õhukesi kardinaid, mis lasevad küll valguse tuppa, aga vähendavad väljast akna läbipaistvust.

Pimedal ajal kustuta ka ebavajalikud tuled, nii ei aja aknast paistev valgus linde segadusse!

Linnuvaatleja portaal juhib tähelepanu, et kui lind on juba aknasse lennanud ja maha kukkunud, ei pruugi ta surnud olla, vaid võib vajada rahulikku ja ohutut kohta toibumiseks.

Täispikka artiklit saad lugeda Linnuvaatleja portaalist.