Lõvilakk küülik on üks kõige populaarsemaid kääbusküüliku tõuge. Hetkel on see kodu otsiv küülik Eesti Loomakaitse Seltsi hoole all. Varasemalt peeti teda äärmiselt pisikeses puuris, temaga ei tegeletud ja temast ei hoolitud, mistõttu on ta inimeste suhtes veel veidi pelglik. Hoiukodu on aga temaga tublisti vaeva näinud ja jänku on tasapisi üles soojenenud, sügamist ta juba vaikselt naudib, kuid harjumiseks vajab veel aega.

Muidu on tegu rõõmsa ja toreda jänkuga, kes otsib kontakti ka teiste loomadega. Hoiukodu kassiga püüab ta juba sõbrustada, kuid see suhe on siiski pigem ühepoolne, kassipreili sellest just vaimustuses ei ole. Kui aga uuel perel on mõni julgemat sorti, kuid rahumeelne perelemmik, võivad neist ehk sõbradki saada. Küülikule seltskond igatahes meeldib.

Kindlasti peab küüliku puhul arvestama, et tegu ei ole puuriloomaga. Puur on tema pesa, söömise ja häda tegemise koht, kuid enamuse aega soovib ta siiski ringi joosta ja mängida. Sellele küülikuhärrale tuleb küll puhtuse pidamist veel õpetada, kui see saab selgeks, käib ka küülik korralikult puuris oma häda tegemas. Härra teeb juba praegu oma hädad vaid ühte kohta, kuid see ei pruugi alati pererahva soovidega kooskõlas olla.

Kui Sina olen endale just üht küülikut otsimas, siis anna sellele teise ringi sõbale uus võimalus. Mine ja tutvu Lõvilakaga lähemalt ja täida sooviavaldus SIIN.