Grumpy Cat ehk Pahur Kass, kes sai internetis tuntuks oma kurjakuulutava ilme poolest, suri 7-aastasena, teatavad tema omanikud. Ta suri teisipäeva õhtul terviseprobleemide tõttu. Kiisul tekkisid kuseteede põletiku tõttu komplikatsioonid.

Arizona osariigist pärit kass oli „aidanud miljoneid inimesi naeratama panna“. Ta sai kuulsaks 2012. aastal, kui tema perenaise Tabatha Bundeseni vend postitas hapu näoga kassi pildi veebilehele Reddit. Kass sai kuulsaks üleöö ning kinnitamata andmetel teenis loomake oma eluajal enam kui 100 miljonit dollarit. Madame Tussaud’ San Francisco muuseumis avati 2015. aastal tema vahakuju. Kass on niivõrd kuulus, et tema Instagrami kontol on üle kahe miljoni jälgija.

Omaniku, Tabitha Bundeseni sõnul, oli selle ilme põhjuseks kassi kääbusvorm ja hambumishäire. Grumpy sõitis mööda maailma ringi, esinedes telesaadetes ja 2014. aastal mängis ta isegi omaenda jõulufilmis.

2018. aastal võitsid ta omanikud autoriõiguse kohtuasja, mille kohaselt maksti neile välja 710 000 dollarit. Grumpy Cat Limited kaebas USA kohvifirma Grenade omanikud kohtusse, kuna nood olid rikkunud kokkulepet kassi pildi kasutamise kohta. Ettevõttel oli õigus kasutada kassi pilti ainult oma „Grumppuccino“ jääjoogi müümiseks, kuid nad müüsid ka teisi Grumpy tooteid.

Pr Bundesen töötas ettekandjana enne seda, kui ta armastatud lemmikloomast internetikuulsus sai. Ta tunnistas ajalehele Express, et lahkus töökohalt „paar päeva pärast seda“, kui Grumpy pildid esimest korda sotsiaalmeedias ilmusid.

Allikas: bbc.com