Uue triki õpetamist alusta koerale juba tuttavas keskkonnas, näiteks kodus, sest seal on tal lihtne keskenduda. Põrandapind ei tohi olla libe, et koer tunneks end turvaliselt. Treenimisel kasuta positiivseid treeningmeetodeid, et koer oleks motiveeritud. Ära kunagi sunni koera käsklust sooritama!

Kuidas koerale uut käsklust samm-sammult õpetada?

1. Võta maiused ja kutsu koer enda ette, suuna ta lamama.

2. Hoia maiuseid koera nina ees ja liiguta oma kätt tasapisi mööda maad edasi.

3. Jälgi, et koer sinu käele järgneks ja premeeri teda kohe, kui ta maadligi olles oma esimese roomamisliigutuse teeb. Premeeri koera siis, kui ta lamab.

4. Kui koer püüab tõusta, suuna ta tagasi lamama ja alusta uuesti. Ära suru koera maha, vaid suuna ta käe ja maiuste abil tagasi lamama.

5. Liiguta oma kätt edasi aeglaselt ja korraga vaid imevähe, et koer asendist püsti ei tõuseks. Premeeri teda juba väikeste katsetuste eest. Kui aga koer hakkab püsti tõusma, siis oled kätt liiga kiiresti edasi liigutanud, premeeri koera juba varem.

6. Lisa tegevusele ka suuline käsklus, näiteks „rooma“.

7. Samm-sammult, ku koer hakkab aru saama, võid nõuda juba pikemaid samme ja suurendada ka premeerimise vahemaad.

8. Kinnista käsklust ja proovi seda ka teises keskkonnas.

Pea meeles kiita ja premeerida oma koera juba iga väikese katsetuse eest. Ära oota talt kohe perfektset tulemust. Peamine on, et koer oleks motiveeritud! See trikk on seljale koormav, mistõttu ära korraga palju tee. Ühtegi uut käsklust üle kümne minuti korraga harjutada ei tasu. Tee paus, lase koeral puhata ja proovi hiljem uuesti. Harjuta, harjuta, harjuta. Harjutamine teeb meistriks!

Videos esinevate chihuahuade Matilda, Augusto ja Kennu omanik on Krista Laanet, kes juhendab chihuahuade trikikooli trikitrenne. Aastate jooksul on ta oma lemmikutele õpetanud hulga vahvaid trikke, millega külalisi üllatada. Õpeta ka sina oma koerale mõni uus trikk! See on hea viis, mille läbi koera ja omaniku vahelist kontakti ja sidet parandada.

Trikid on õpetatud hiljuti ilmunud trikiraamatu "43 trikki koertele" baasil. Raamatu kohta leiad lisa SIIT. Selle sarja eelnevad trikid leiad SIIT.