Kapral Mark Marshall ja tema naine Laura olid oma lemmiku Roxy beebiootuse üle õnnelikud ja teadsid oodata umbes kuut kutsikat, vahendab The Mirror. Vähemalt seda oli enne näidanud koerale tehtud ultarhelitestid.

Seda enam oli Lancashire`i maakonnas Prestonis elava paari šokk, kui tänavu 12. märtsi varahommikul hakkas Roxy`st sünnituse ajal järjest rohkem kutsikaid välja tulema. Lõpuks luges Mark kokku 16 kutsikat. Nii Mark kui ka ta naine olid äärmiselt üllatunud.

"Roxy`l läheb hästi, aga kuna tema ümber sebib niipalju kutsikaid, oleme pidanud teda - kasutades selleks veterinaarilt saadud spetsiaalselt piima - nende toitmisel aitama," rääkis Mark väljaandele. Esimesed kaheksa päeva oligi pere elanud sisuliselt kutsikate toitmise rütmis, sest see võttis suure osa nende ajast.

Mark ja Laura, kellel endal on niigi juba suur pere - viis last - on otsutanud endale jätta ühe kutsika. Nimeks on talle pandud Bella. Mark märkis ka, et kutsikad on kõik vanemad, kui nende noorim laps, kes on nüüdseks vaid ca kuu vanune.

Ülejäänud kutsikad müüdi uutele omanikele üle kogu riigi, igaühe eest küsiti umbes 650 või 750 inglise naela.

Tegemist on Suurbritannia suurima Rotveilerite pesakonnaga.

Guinnessi rekordiraamatu järgi nägi Inglismaa üldse kõige suurem pesakond päevavalgust 2004. aastal Cambridgeshire`is. Toona sünnitas Inglise mastifi tõugu koer 24 kutsikat.