Inglise setter Reesu on kontoris kaasas käinud juba pikemat aega. Reesu ei ole teps mitte tavaline setteritüdruk. Tegu on 9-aastase imearmsa ja rahuliku sõbraga. Ta on malbe ja tagasihoidlik daam, kes mõjub pigem kauni diivanikaunistuse kui koerana. Reesu istub tihtilugu vaoshoitult oma kott-toolil või diivanil, vaatab aknast välja ja mõtiskleb elu üle. Ta elab täiesti omas mullis ning ei vaevu isegi ukse peale vastu tulema, kui mõni inimene kontoriuksest sisse astub. Olgu see inimene võõras või oma, Reesul on täiesti ükskõik, tema ei lase end sellest häirida. Ka Reesu omaniku, turundusjuhi Kristiina Laaniste sõnul võib Reesu südamerahus terve pika päeva oma kott-toolil mööda saata ja lihtsalt magada, vahepeal ainult pisut oma asendit kohendades.

Reesu on parajalt laisk ja parajalt hajameelne koer ning see on talle ka üksjagu naljakaid juhtumeid kaela toonud. Näiteks on ta end koosolekuruumi magama sättinud ja siis end sinna ka unustanud. „Kui ta ühel hetkel keset koosolekut üles ärkas ja avastas, et ruumis on võõrad inimesed, oli ta täitsa ähmi täis ja ootas õnnetu näoga ukse taga, et keegi ta sealt välja laseks,” naerab Kristiina ja lisab, et seda võib tihti juhtuda, sest Reesut ei panda tähelegi. „Ta magab kusagil toanurgas keras ja võib niiviisi täiesti märkamatuks jääda.”

Reesu

Reesu on tõepoolest väga viisakas ja vaikne koerake. Ta on täielik teraapiakoer, sest nii rahulikku neljajalgset ei saa küll mitte üks inimene karta. Ei projektijuht Annika Jaaniksil ega Kristiinal ole olnud kokkupuuteid klientide või inimestega, kes oleks kontorikoertesse kuidagi negatiivselt suhtunud. Vastupidi, nende sõnul on kliendid tihtilugu hoopis käpuli maas koeri tervitamas. „Külaliste üllatus on alati väga suur ja positiivne,” räägib Annika. „Kohe on ühine jututeema olemas, sest paljudel on ka kodus koer.”

Jah, tõepoolest, koerad sulatavad jääd ning loovad hetkega palju usaldusväärsema ja positiivsema õhkkonna. Reesu ja Rico rõõmustavad nii kolleege kui ka külalisi ja maandavad pingelistel hetkedel ka stressi. „Kui meel on pisut nukker, siis tuled ja teed Reesule ühe pai või võtad Rico korraks sülle ja kohe ongi palju parem olla,” räägib Kristiina.

Tegelikult on koertel veel teisigi ülesandeid. 10-kuune Rico on Codelabi kontori uus liige, kuid Reesu on seal käinud juba aastaid. Tema oli see, kellest kontorikoerte traditsioon 2016. aastal ka alguse sai. Rico on aktiivne kutt, kes huvitub kõigest, mis liigub … või siis ei liigu. On selleks siis oma kontori töötajad, külalised, potilill, kott-tool või Reesu – kui mängutuju on, siis sobib kõik. Kutsika uni on küll magus, kuid möödub hetkega, kui keegi uksest sisse astub või mõni huvitav heli tema kõrvu jõuab. Rico on siis kibekiiresti püsti ja tegudeks taas valmis.

Rico

Isegi tagasihoidlikul Reesul on omi kiikse, millega ta üllatab. Näiteks võiks ta ära süüa kõik toidujäägid, kui need laua peale vedelema jätta. „Meil on kodus kõik kõrgele ära peidetud, sest Reesu on võimeline isegi minu õla kõrgusel olevad asjad kätte saama,” räägib Annika. Nii käib ka kontoris. Asjad käivad kappides ja Reesu hoiab seal korda.

Hoolimata oma krutskitest, on Reesu ja Rico tegelikult väga eeskujulikud koerad ning Codelab Solutionsi meeskonnal on hea meel, et nad on osa nende tiimist. „Kuna nad on niivõrd rahulikud ja töö tegemist ei sega, siis ei näe ma põhjust, miks nad ei võiks siin olla,” sõnab Kristiina ja lisab, et koeri ei pane tegelikult tähelegi.

Ricol ja Reesul on oma kindlad kohad, kus nad magavad. Reesul on kott-tool ja Ricol tool, kus ta püsib. Nad on üldjuhul omanike juures ja omapäi ringi ei konda. Kui aga kellelgi on tahtmist suhelda, on lemmikloomad olemas ja rõõmsad selle üle, et keegi neile tähelepanu osutab.

Codelabi kontoris kohtab vahel ka teisi koeri. Amstaff Lewie ja eurasier Aki satuvad sinna harva, kuid kui nad satuvad, siis läheb lahti suur möll. Lewie on väga energiline koer, mistõttu tema igapäevaselt kohal ei käi. Vastasel juhul jääksid arendusjuhil Taanielil arendustööd tegemata. Back-end arendaja Caroline aga võtab Aki kaasa siis, kui on teada, et Reesut ei tule. Aki ja Rico hullavad hommikust õhtuni tehes vahepeal unepause ja jätkates siis uue energiaga. Tagaajamine on nende lemmikmäng.

Koer Aki
Lewie

On lootust, et tulevikus võib Codelabi kontoris kohata ka kassi. Brigitta Laural, front-end arendajal, on kodus kaks kassi, Flynn ja Sansa. Flynn on rahulik, kuid sotsiaalne kass, kes reisib omanikega tihti kaasas. „Usun, et talle meeldiks ka siin kontoris,” räägib Brigitta.

Flynn ja Sansa


Purina sarjas „Käpad tööl” on ilmunud mitmeid artikleid, mis räägivad tööl käivatest kassidest ja koertest. Loe lugusid SIIT. Purina kutsub kõiki koeraomanikke, kelle lemmik käib tööl kaasas, sellest meile teada andma. Nii saame teieni tuua veel rohkem vahvaid lugusid.

Jaga
Kommentaarid