Kuivtoit

Ahvatlev on osta kuivtoitu hulgi, eriti kui koer sööb palju. Pakendit avades tuleb aga siiski silmas pidada ka seda, et koeratoit tuleks ära tarbida järgneva 6 nädala jooksul. Avamata kujul võib see säilida kuni aasta ja nõuetekohase hoiustamise puhul saab juhinduda pakendile märgitud aegumiskuupäevast, kuid lahtise pakendiga on lood teised. Hoiustamistingimuste kohta loe täpsemalt pakendilt, kuid üldjuhul tuleks avamata kuivtoitu hoiustada kuivas, kus temperatuur üle 30 soojakraadi ei tõuse. Kuivtoit hakkab lagunema, kui ta puutub kokku õhuga, liigne niiskus põhjustab hallitust ja kõrged temperatuurid toovad kaasa toidu riknemise. Hoia seda spetsiaalses säilitusanumas. Ära uut ja vana toitu omavahel kombineeri.

Märgtoit

Konserveeritud koeratoit, kui see on kuivas ja jahedas, võib püsida värskena kuni kaks aastat, kuid kasuta see kindlasti ära enne, kui aegumiskuupäev möödub. Avatuna säilib see külmikus värskena 3-5 päeva. Avatud pakendit hoia õhu käest suletuna kas plastpakendis või spetsiaalse kaanega kaetuna. Kui 5 päeva on möödas, viska jäägid minema. Konserve ostes tasub poest küsida ka spetsiaalseid kaasi. Loomapoodides ja -kliinikutes on need teatud brändide puhul tihti ka olemas.

Kasside toit

Kassi märg- ja kuivtoidu säilitatakse samamoodi nagu koeratoitu. Kuivtoidu puhul on koti optimaalne säilivusaeg umbes 6 kuud, kui sobivad hoiustamistingimused on tagatud.

Konservide puhul tuleks samuti kõigepealt tutvuda pakendile märgitud hoiustamistingimustega. Kuna tõenäoliselt ei söö kass tervet konservi korraga ära, tuleb seda külmikus hoida. Avatud purk tuleks õhukindlalt sulgeda ja kasutada ära 5-7 päeva jooksul. Hea oleks seda mitte külmikust välja jätta kauemaks kui 30 minutiks.

Kassile kuivtoitu ostes, arvesta tema igapäevast toidukogust ja toidukoti suurust. Ära osta ülemäära suurt kotti, värske toit on alati parem. Pea meeles ka seda, et pakendile märgitud säilivuskuupäev kehtib ainult suletud toidukoti puhul. Kui oled kord juba koti avanud, lüheneb kasutusiga kohe. Kuus nädalat on standardaeg, mille jooksul tuleks avatud toidukott ära kasutada.

Kuidas kassi- ja koeratoitu õigesti hoiustada?

Lemmiklooma toidu õige säilitamisviis on väga oluline vältimaks potentsiaalseid tervisehädasid. Mida tuleks lemmiklooma toidu hoiustamisel vältida?

  • Ära hoiusta toitu kontrollimata keskkonnas, nagu näiteks garaažis.
  • Ära hoia seda kohas, kus on risk, et putukad või närilised pääsevad sellele ligi.
  • Ära sügavkülmuta seda – see võib toidu tekstuuri muuta.
  • Ära hoia toitu õhu käes. Kõige parem on hoida seda originaalpakendis, kuid õhu käest suletuna.
  • Ära jäta toitu loomale pikaks ajaks ette. Soovitatav on pesta ja kuivatada oma lemmiku kausse iga päev.
  • Tõsine kuumus võib halvendada toidu kvaliteeti, mistõttu jälgi, et kohas, kus sa toitu ladustad, oleks pigem jahedam.


Kõige turvalisem on alati jälgida pakendile märgitud säilivuskuupäeva. Säilitusainete, koostisosade ja toidu pakendamise viisi tõttu võib erinevate kaubamärkide säilivusaeg ka pisut erineda. Kunstlike säilitusainetega toidud lagunevad aeglasemalt kui toidud, millesse on lisatud looduslikke säilitusaineid.

Allikas: cuteness.com