Tuppa jäetud seitsmekuune Roki pääses teise korruse avatud akna kaudu majast välja. „Oodake mind ka, tahan ka õue ja kaasa," võis Roki mõelda, kui ta paanitsedes teise korruse aknal turnis ja sealt alla kukkus. Roki jäi õnneks ellu, kuid murdis selle kukkumise tagajärjel oma mõlema esikäpa luud. Vigastused olid niivõrd halvas kohas, et Maaülikooli arstid koerale suurt lootust ei andnud. Ortopeedi sõnul tähendasid liigesesisesed murrud eluaegset invaliidsust ning kroonilist valu.

MTÜ Loomapäästegrupi juhatuse liige Heiki Valner sõnas: "Roki mõlemad käpaluud on katki sellise koha pealt, et pole luud, kuhu kruvid sisse keeraks. Lisaks on kutsika luud „pehmed“ ja koera kaal suur, tervelt 42 kilo. Õhku kinnituskruvisid ei keera ja seetõttu tuleb antud operatsioonide puhul kasutada palju loomingulisemat lähenemist kui ortopeedia õpikud ja teatmikud nõuavad."

Kui Maaülikooli ortopeed, hinnates Roki seisundit, operatsioonist keeldus, ei olnud perekond valmis veel alla andma. Nad olid teadlikud, et on suur tõenäosus, et Roki tuleb siiski magama panna, kuid nad otsustasid proovida, sest oli ka lootus, et Roki tuleb sellest ikkagi välja.

Roki elu päästmise võttis ette dr. Kristo Klaassen Billy loomakliinikust. Veel mõned päevad tagasi polnud selge, kas Rokit saab päästa või mitte, kuid nüüd on pikad operatsioonid möödas ja need olid edukad. Roki on kenasti toibunud ja liputas lausa saba.

Nädalavahetuse veetis koer loomade kiirabikliinikus arstide pideva järelvalve all. Tänasest kolib Roki koertehotelli, kus antakse ka arstiabi. "Pole valikut ja kohe ei saa veel koju lasta, äkki paari nädala pärast," sõnab Heiki Valner. Kodus ootab koera pikaldane taastumine.

"Loomapäästegrupp on paljude loomaomanike, kelle lemmikuga õnnetus juhtus, jaoks viimaseks õlekõrreks olnud juba lugematuid kordi. Kuigi meie egiidi all võetakse ette lausa ilmvõimatuid veterinaarseid toiminguid, siis ometigi me arutame alati loomaarstidega alustades ravi keerukusest, paranemisvõimalustest ja hilisemast elukvaliteedist peensusteni kõik läbi. Roki puhul on prognoos õnnestumiseks hea. Me ei saa anda garantiid, et mõlemad käpad tööle hakkavad, aga teie toel me vähemalt proovime seda noort elu säästa ja päästa," sõnab Heiki Valner.

Roki on vaid seitsmekuune kutsikas, kelle elu pöördus pea peale ühe, kogemata lahti unustatud akna pärast. See oli valus õppetund, mis pööras pea peale ka kogu perekonna ja laste elu, kes on täiesti murtud ja soovivad vaid oma perelemmikut tagasi saada.

Kahjuks ulatuvad Roki raviarved tuhandetesse eurodesse. Kui ka sinul on võimalik seda koera ja perekonda aidata, siis saad seda teha läbi annetuse Loomapäästegrupp MTÜ arveldusarvele EE437700771003183318, märkides selgitusse "Roki ravi".

Selle noore koera ravi saad toetada ka annetades MTÜ Loomapäästegrupi annetustelefonile 900 23 23 (10€).