Kui kõrgele suudab kass hüpata?

Kui kõrgele kass hüppab, see sõltub paljudest asjadest, näiteks kassi suurusest, vanusest ja tema tervislikust seisundist. Loomatoidufirma Hills on toonud välja, et kass suudab hüpata kuus korda kõrgemale, kui on tema enda turjakõrgus. Näiteks eluterve ja heas vormis kass, kelle turjakõrgus on 30 sentimeetrit, suudab hüpata 1,8 meetri kõrgusele.

Kassid on kiskjad ja nad armastavad ümbritsevat keskkonda jälgida kõrgemalt, sest see tagab neile teatud turvalisuse, nad on maapinnal varitsevate ohtude eest paremini kaitstud. Kuigi kodukassidel pole enam vajadust teha selliseid hüppeid nagu nende eelkäijatel, siis mõned instinktid pole kuskile kadunud.

Uuring avastas, et kassid on suurepärased hüppajad tänu oma tagakäppade tugevatele lihastele. Rolli mängivad ka pikad tagajalad, mis lasevad kassil võimalikult kaugele hüpata.

Käppadele kukkumine

Kõrgemalt kukkudes on kassil suurem tõenäosus pääseda vigastusteta, kui madalamalt komistades. Õhus olles on tal aega end sättida ja leida selline tasakaal, et esimesena puudutavad maapinda käpad. Kui kass kukub aga madalamalt, ei pruugi jõua ta seda teha, mistõttu võib kass palju raskemini viga saada.

Kuidas suudavad kassid nii kõrgele hüpata?

Kaslased, kes varitsevad maapinnal olevat saaki puu otsast, peavad olema võimelised sellele õigel hetkel turja hüppama. Kui saak on käes, ronivad nad sellega puu otsa tagasi, sest seal on turvalisem saaki süüa. Kaslased, kes veedavad suurema osa ajast puu otsas, on tasakaalu hoidmise ja hüppamisega harjunud ja seesama erakordne tasakaal ning hüppevõime ei ole ka kodukassidel kuhugi kadunud. Tugevad tagakäpad annavad kassidele eelise ning pikk saba aitab neil tasakaalu hoida.

Allikas: cuteness.com