Nimelt pidi Ameerika Ühendriikides Washingtonis asuv veterinaariahaigla ravima hiljuti kuldset retriiverit, kelle käpad olid põlenud.

"Olaf kõndis üle miili (ca 1,6 kilomeetrit - toim.) sillutatud matkarajal enne, kui tema omanik taipas, et koera käpad olid põletada saanud. Ja koer isegi ei niutsunud ega longanud!," kirjutas juhtumist Washingtonis Medical Lake`is asuv veterinaarhaigla oma Facebooki kontol.

Samuti postitas kliinik koerakese põlenud käppadest ka pildid, millelt on näha, et põletushaavad on koera käppade padjakesed sisuliselt täielikult ära kulutanud.

Väljaandele kxly.com antud kommentaaris rääkis kliiniku arst, doktor Heather O'Banno, et lisaks väga vaprale käitumisele suutsid arstid puhastada koera käpad ära nii, et loom ei liigutanud sisuliselt ühtegi musklit. Looma käpad seoti pärast puhastamist kinni, talle anti valuvaigisteid ning määrati infektsiooni ennetamiseks antibiootikumide kuur. Arstide sõnul võtab looma paranemine aega mitu kuud.

Dr. O'Bannon paneb aga loomaomanikele südamele, et mitte viia palava kuumusega oma lemmikuid välja jalutama. Parim aeg jalutamiseks on palavatel päevadel ikkagi hommikud või õhtud. Samuti peaks kuumadel päevadel laskma loomadel jalutada pigem murul, kui sillutistel.

Lisaks on kuumadel päevadel lemmikuga jalutades väga heaks tooteks selleks ette nähtud jalanõud (kui teil õnnestub neid loomulikult oma lemmikule jalga saada).

Eesti ilmateenistuse prognooside kohaselt annab palavus see nädal küll järele, kuid suvi on veel ees, mistõttu tasub neid soovitusi kindlasti endale kõrva taha panna.