Tänavu 10. juunil ilmavalgust näinud pesakond (kaks emast ja üks isane) on loomaaia teatel hea tervise juures. 6. juulil viidi loomadele läbi esimene suurem läbivaatus, mille käigus tiigrikutsikaid kaaluti ja vaadati veterinaari poolt läbi, vahendab Zlín-Lešná loomaaed oma kodulehel.

Väikesed tiigrikutsud on loomaaia sõnul väga vitaalsed ning võtnud pärast sündi tublisti kaalus juurde. Kohaliku zooloogi Kamil Čiháki sõnul oli nüüdseks üle kuu vanustele kutsikatele tarvis panna külge ka identifitseerimiskiibid ning ametlikult kinnitada nende sugu. "Seni polnud meil sellest aimugi," lisas Čihák.

Kaalumise tulemusena selgus, et isane kutsikas kaalub 4,5 kilogrammi ning väiksemad emased on veidi üle 4 kilo.

Kutsikate emale Tanjale on see neljas kord poegi imetada, mistõttu on talitajate sõnul ta selles juba väga osav. Kutsikad on juba suhteliselt iseseisvad, kuigi Tanja jätkab emapiimaga nende toitmist kokku umbes pool aastat. Kutsikate järgmine läbivaatus leiab aset juulikuu teises pooles.

Väikesed tiigrid veedavad Tšehhis palju aega eraldatud alal oma ema Tanjaga, kus on aga ka külastajatel võimalik neid näha. Loomaaia turundusosakonna töötaja Romana Bujáčková sõnul plaanitakse - kui kõik läheb plaanipäraselt - lasta kutsikad suurele alale jalutama augusti teises pooles. 7. septembril aga korraldatakse sealses loomaaias ametlik ristimistseremoonia ning kutsikate ristiisaks saab Bujáčková sõnul "väga kuulus isik Dejvice divalda teatrist". Tegemist on kohaliku komöödia-ja draamateatriga, mis asutati 1992. aastal.

Möödunud aasta detsembris kolis Tallinna loomaaia amuuri tiiger Pootsman Tšehhi Zlín-Lešná loomaaeda, kus teda ootas ees kaaslanna Tanya. Pootsman on oma parimas eas, et järglasi saada. Tagasi oodatakse teda Tallinna mõne aasta pärast ja siis juba uuendatud eluruumidesse.