Politsei sõnul ei olnud laupäeva varahommikul kesklinnas ekslenud põtra võimalik ohutult piirkonnast eemale suunata, vahendab Helsingin Sanomat. Samuti pole politseil infot, kuidas loom üldse piirkonda sattus.

Põder oli mahalaskmise hetkel parajasti Helsingi ülikooli õppehoone läheduses, Fabianinkatu ja Yliopistonkatu tänavate ristumiskohas.

Kuigi juhtum võim tunduda esmapilgul ebatavaline, pole sellised olukorrad paraku siiski haruldased. Helsingi politseikommisari Arto Laitineni sõnul tekivad taolised olukorrad tihti, kuid seda pigem kevadeti, kui emasloomad tulevad oma elupaikadest välja. Suve kohta on juhtum mõnevõrra ebatavaline, tõdes Laitinen.

Laitineni sõnul on ta ka isiklikult juba tänavu puutunud kokku mitme taolise juhtumiga, kus põdrad on linna ära eksinud.

Laitinen tõdes ka, et kui selline asi juhtum, siis tihti tuleb loom peatada, kuna ta on ohuks inimestele ning ka iseendale. Näiteks võib ta tihedas liikluses saada viga.

Politseinik lisas lehele, et ta ei tea, kui kaua võttis tema kolleegidel aega, et teha looma tapmise otsus. "Aga see tuli teha ilmselt päris kiirelt, kuna me teadsime, et läheduses pole piiretega teelõike ega suuremaid rohealasid," lisas Laitinen.