Möödunud neljapäeval tõusis Suurbritannias temperatuur üle 38°C. Intensiivne kuumus sai saatuslikuks Lincolnshire'is asuva linnufarmi paljudele lindudele. Farmi töötajate sõnul hoolivad nad oma lindudest väga. Nad püüdsid teha kõik, mis nende võimuses, et linde aidata, kuid kahjuks ei kandnud nende pingutused vilja. "Kanade surma põhjustasid kohutavad ilmaolud. Ärge muutke seda millekski halvaks," sõnasid nad, "loomaaktivistid ei usu, et me lindudest hoolime, aga me tõepoolest teeme seda."

Korjuseid oli väga palju ja ettevõtte Compassion in World Farming tegevjuht Philip Lymbery sõnul oli vaatepilt sõnulkirjeldamatu. "Nad kannatasid kohutavalt. Tundlike loomade intensiivne kasvatamine tuleb lõpetada." Enamik liha saamiseks kasvatatud kanadest elab kõledates kuurides ja kitsastes tingimustes, kus linnud ei saa ebamugavat kuumust vältida. „Neis kuurides võib väga kuumaks minna, eriti veel suvel. Kui ventilatsioonisüsteem üles ütleb, võivad tuhanded linnud kuumuse tõttu hukkuda,“ teatas organisatsioon.

Loomakaitsjate sõnul ei ole rekordiline kuumalaine samuti mitte mingisugune vabandus, sest hoonete jahutamiseks ja kanadele sobiliku temperatuuri hoidmiseks on vastavad tehnoloogiad tegelikult olemas.

Aastas rohkem kui 280 miljonit lindu töötleva toidukäitlusettevõtte Moy Park'i pressiesindaja sõnul otsitakse olukorrale lahendusi.„Teeme olukorra jälgimiseks tihedat koostööd oma põllumajanduspartneritega ja oleme juurutanud protseduure, mis aitavad linde äärmise kuuma eest kaitsta.“ Ta ei osanud öelda, kui palju linde kuuma tõttu hukkus, ega ka seda, kas mõni neist ellu jäi.

Moy Park on üks Suurbritannia 15 suurimast toidukäitlejast ja varustab supermarketeid, mille seas on ka näiteks Tesco, Sainsbury’s ja Ocado.

Allikas: independent.co.uk