Kui Kanada muusikali „Billy Elliot“ osatäitjad pärast hiljutist etendust viimast korda kummarduse tegid, ei kostnud publikust ühtegi heli - isegi mitte ühtainust haugatust. Ehkki vaikne eesriide langemine võib näitlejatele pettumuse valmistada, on koerte lummatud liikumatus nende tulevastele juhtidele suurepäraseks märgiks.

Peatreener Laura MacKenzie ütles CNN-ile, et üritus oli osa juht- ja abikoerte kaheaastasest koolitusprogrammist. Tulevased neljakäpalised abimehed on käinud loomaaedades, metroodes ja rahvarohketel laatadel, et neid aklimatiseerida harjumatu valguse ja helide, kiirete liikumiste ja rahmeldava rahvamassiga, kellega nad võivad edaspidi koos koerajuhiga kokku puutuda.

Teatris peavad koerad lamama istme all või end oma juhi jalge ees kerra tõmbama sel ajal, kui nende inimesed etendust naudivad, ütles Laura MacKenzie.

Koerad jäid kogu etenduse vältel rahulikuks ja vaikseks, kuid paar uudishimulikku kutsikat tõstsid vahetevahel oma karvased pead istmete vahelt välja, et mõni minut etendusest osa saada.

Stratfordi festivali esindaja Ann Swerdfager ütles CNN-ile, et paljud teatri patroonid viivad oma abikoerad etendustele, seega oli teatritrupp „elevil“, et sai koeri koolitamiseks võõrustada.

Mittetulunduslik teatritrupp korraldab „pingevabasid etendusi“, mis on mõeldud valguse, heli ja müra suhtes tundlikule publikule, olles nii täiuslikuks treeningkohaks tulevastele abikoertele. Uus koerte meeskond naaseb teatrisse juba oktoobris, et jälgida järjekordset pingevaba etendust ja saada osa teatrimaagiast, ütles Swerdfager.

„Koerad käitusid erakordselt hästi,“ sõnas Swerdfager. „Loodame, et nad liituvad meiega veel paljudeks aastateks.“

Allikas: cnn.com