30-aastane isane ninasarvik nimega Kusini ründas talitaja autot, kusjuures naine viibis sel ajal veel sõidukis. See šokeeriv rünnak leidis aset Alam-Saksi liidumaal asuvas Hodenhageni Serengeti pargis ja seda filmis üks pargi külastaja.

Õudsale rünnakule vaatamata jäi talitaja terveks, ainsaks märgiks vaid mõned sinikad tema kehal. Seevastu väikene luukpära, mida naine juhtis, sai kallaletungi tagajärjel tõsiselt kannatada.

Serengeti pargi juhataja, Fabrizio Sepe sõnul pole selge, miks Kusini niimoodi vihastas. Ninasarvik on pargis elanud viimased 18 kuud ja on oma uue ümbrusega alles aklimatiseerumas.

Juhataja rõhutas ka, et Kusini ei kujutanud külastajatele mingit ohtu ning selgitas, et ninasarvik lasti pargi territooriumile ainult hommikuti, ja õhtuti pärast külastajate lahkumist. Siiski möönis ta, et Kusinile võiks loomaaia keskkond paremini sobida. Ninasarvikut peetakse väga väärtuslikuks loomaks ja ta toodi parki tõuaretuse eesmärgil.

See ei ole aga ainus omalaadne juhtum. Sel aastal sai pargis vigastada ka üks teine talitaja, kes sattus kogemata koos kahe lõviga aedikusse. Ülemuste sõnul oli see „ime“, et 24-aastane talitaja pärast kahe isalõvi rünnakut üldse ellu jäi. Noormehel olid hammustused rindkeres ja purunenud roided, kui täiskasvanud 280-kilogrammised kaslased talle kallale tulid. Teised talitajad tõmbasid kolleegi aedikust välja ja õnnelikule ellujäänule tehti pärast rünnakut viis tundi kestnud operatsioon. Loomaaia sõnul polnud see mõistagi tavapärane juhtum, et talitaja koos lõvidega aedikus viibis.

Safaripark, millest külastajad oma autodega läbi sõidavad, on 120 hektarit suur ja selles elab üle 1500 looma.

Allikas: dailymail.co.uk