Ninasarvikupäeva puhul kutsub loomaaed külla. Tallinna loomaaia kolm ida-aafrika teravmokk-ninasarvikut Kigoma, Kibibi ja Kibeta ootavad külalisi. Kaheaastane ninasarvikutüdruk Kibeta on esimene Eestis sündinud ninasarvik. Ninasarvikupäeval räägitakse ninasarvikutest loomaaedades ja looduses.

Päeva eesmärgiks on eelkõige tõmmata tähelepanu ninasarvikutele ja neid puudutavatele küsimustele maailmas. Tänaseks on 2010. aastal Lõuna-Aafrikas esmakordselt välja kuulutatud sündmusest kasvanud ülemaailmne koostöö, mis koondab ninasarvikute oleviku ja tuleviku pärast mures olevaid , loomaaedu, mittetulundusorganisatsioone, erinevaid organisatsioone ja ettevõtteid.

Maailmas on viis liiki ninasarvikuid. Kaks liiki: teravmokk-ninasarvik ja laimokk-ninasarvik, tuntud ka kui must ja valge ninasarvik, elavad Aafrikas, kolm liiki: india, jaava ning sumatra ninasarvik aga Aasias. Ninasarvikute olukord on kriitiline. Jätkuvalt lokkab salaküttimine sarvede omastamiseks, kaovad elupaigad ja saastatakse keskkonda. Ninasarvikute elu on ohus ka sõdivate riikide territooriumitel. Tallinna loomaaed ja SA Lutreola on juba kolm aastat toetanud ninasarvikute kaitsetegevust Keenias asuval Ol Jogi kaitsealal. Täna elab seal 55 musta ning 25 valget ninasarvikut.

Loomaaia ninasarvikupäeval osalemisega saad anda omapoolse panuse looduses elavate ninasarvikute kaitsetegevuse toetamisse.

Päevakava:
Kell 12 pääsevad ninasarvikud veidi “metsikumaks” muudetud õueaedikusse.
Kell 12.30 räägib Tallinna loomaaias elavatest Kibibist, Kigomast ja Kibetast nende talitaja Marika Hiob.

Avatud on ka ninasarviku maalimise töötuba, mida juhendab kunstnik Helina Tilk, ja ninasarvikute infopunkt, kust saab infot ninasarvikute olukorra kohta nende looduslikes elupaikades.

Iga ninasarvikutele tehtud annetus annab kupongi, millega on võimalik võita külaskäik ninasarvikumaja köögipoolele. Loosis osaleja peab olema vähemalt 18-aastane ja võitja saab endaga kaasa võtta kuni kaks täisealist sõpra või pereliiget. Loosimine toimub loomaaias pühapäeval kell 14 ja võitjaga võetakse telefoni teel ühendust, auhinda hiljem realiseerida ei saa. Annetuskast asub ninasarvikuaediku juures.