Eestlased olid MMil väljas täis meeskonnaga (või pigem naiskonnaga), mis tähendab, et sportlased olid esindatud kõigis kolmes suurusklassis, kus võistelda sai. Kokku esindas Eestit 12 koera.

Turu linnas toimunud võistlused said avapaugu neljapäeval, kui algasid meeskondlikud võistlused, kus võisteldi nii hüppe- kui ka agility-rajal.

Suured koerad

Suurte koerte meeskonna moodustasid Reet Volt belgia lambakoeraga Riin, Saara Vällik bordercolliega Edha, Marge Mitt bordercolliega Fay ning Marje Piiroja belgia lambakoeraga Dints. Kolme puhta raja ja ühe rajaveaga saavutas Eesti maksikoerte meeskond 34 meeskonna seast hüpperajal tubli 8. koha ning agility-rajal kahe puhta raja, ühe rajavea ja ühe diskvalifitseerimisega samuti 8. koha. Kahe raja koondarvestuses teenis Eesti maksikoerte meeskond välja auväärse 6. koha.

Keskmised koerad

Keskmiste koerte tiim, koosseisus Külliki Vain mudiga Nera, Natali Happonen Parson Russell terjeriga Essie ja Kaisa Tsäro šetlandi lambakoertega Lizzi ja Zira, saavutasid hüpperajal kahe puhta raja ja kahe diskvalifitseerimisega 27 meeskonna seast 23. koha. Agility-rajal parandasid nad oma tulemust saavutades kahe puhta raja ja kahe diskvalitseerimisega 17. koha. Need tulemused andsid neile kahe raja kokkuvõttes 22. koha.

Väikesed koerad

Väikeste koerte meeskond, kuhu kuulusid Marta Miil šetlandi lambakoeraga Jay, Keida Raamat šetlandi lambakoeraga My, Ede Brand samuti šetlandi lambakoeraga Chika ja Triine Piirsalu kääbuspinšeriga Roxy, saavutasid esimese päeva hüpperajal 16. koha ning agility-rajal 12. koha. Koondarvestuses tähendas see neile tänavusel MMil 29 tiimi seast 13. kohta.

Laupäeval jätkus võistlus individuaalsete jooksudega, kus osales Eestist kokku 9 võistluspaari. Eesti võistlejate seast olid parimad Marta Miil, Keida Raamat ja Kaisa Tsäro.

Marta Miil, kes võistles Jay'ga väikeste koerte klassis, saavutas 85 maailma tipptasemel sportlase seast 2. koha ja astus poodiumile!

Marta Miil koeraga Jay agility-rajal

Ega teisedki eestlased palju maha ei jäänud. Keida Raamat koeraga My, samuti väikeste koerte võistlusklassis, on maailmas 6. kohal.

Keida Raamat koeraga My agility-rajal

Keskmiste koerte võistlusklassis tegi eestlaste parima tulemuse Kaisa Tsäro koeraga Lizzi. Nemad saavutasid kahe raja kokkuvõttes 79 konkurendi seast 4. koha.

Kaisa Tsäro koeraga Lizzi agility-rajal

Eesti agility-sportlased tõestasid end taas. Võistlejatel oli platsi ääres ka palju agaraid kaasaelajaid ja toetajaid.

Palju-palju õnne kõigile sportlastele!

Järgmise aasta agility-maailmameistrivõistlused toimuvad juba Tallinnas Tondiraba jäähallis ja korraldusmeeskonda otsitakse ka vabatahtlikke koerasõpru. Loe lisa SIIT.