Paku mõttetööd toidu saamiseks
Kuna looma jaoks on toit väga oluline ja see motiveerib teda, siis on see hea vahend, kuidas teda tegutsema panna. Võid kasutada näiteks taimeriga toidukaussi, mis annab kassile iga mõne aja tagant väikese koguse toitu. Nii on kassil midagi oodata.

Et söömist veelgi põnevamaks teha ning kassile ka veidi mõttetööd pakkuda, peida toit aukudega palli sisse, mida ta peab veeretama, et maiustust kätte saada. Veel saad ise meisterdada või ka poest osta väikesi labürinte või mõistatusi, kuhu sisse kassile palakesi peita.

Et kass öösel paremini magaks, anna talle süüa õhtul, enne kui ise magama lähed. Nagu inimestel tuleb pärast söömist rammestus peale, tuleb ka kassi täiskõhuga uni.

Vaheta mänguasju
Kassil on vaja ka mänguasju, neidki võid ise meisterdada või poest osta. Neile sobivad mängimiseks peaaegu kõik asjad, alustades pudelipunnidest ja lõpetades tennisepallidega. Väga vahvad on ka mänguasjad, mis kõrisevad või veeredes häält teevad. Jälgi veidi oma kassi ja pane tähele, mis talle rohkem meeldib.

Siinkohal ei ole siiski oluline, et kassil oleks väga palju mänguasju, vaid olulisem on neid vahetada, sest ühe ja sama asjaga mängimine muutub igavaks. Vaheta toas olevad mänguasjad iga mõne päeva tagant teiste vastu. Pane ära korjatud mänguasjad sahtlisse ning tee mõne päeva pärast uuesti vahetus.

Kuigi kassid on iseseisvamad kui koerad, tahavad nemadki lähedust ja tähelepanu. Leia päeva jooksul kümme minutitki oma lemmikuga mängimiseks. Kui kassid tunnevad, et neist ei tehta välja, võivad nad pahandust teha või kakelda, sest ka negatiivne tähelepanu on siiski tähelepanu. Seega võivad nad veega pritsimisest või karjumisest ainult hoogu juurde saada mürgeldamisega jätkamiseks.

Allikas: pethealthnetwork.com