1. märtsil sündinud hallhülgepoeg Virgo haigestus sügise alguses soole- ja kopsupõletikku, mis vaatamata ravile ei näidanud paranemise märke ning looma heaolu silmas pidades tuli võtta vastu otsus ta oktoobris magama panna.

Praegu elavad loomaaias kaks hallhüljest: Riia loomaaias üles kasvatatud emane Lielu ja isane Lätipoiss. Tulevikus on plaan selle liigi elutingimusi parandada. "Läänemere suurim imetaja hallhüljes on loomaaia kollektsioonis olulisel kohal ja kindlasti soovime sellele liigile tulevikus pakkuda senisest avaramaid elutingimusi," kommenteerib Tallinna loomaaia kommunikatsioonispetsialist Killu Kuuben.

Oktoobrikuu kujunes saatuslikuks ka Tallinna loomaaia ainsale manulile, kes tuli akuutse neeruprobleemidest tingitud haigushoo tagajärjel eutaneerida. Rootsis Nordens Arki loomaaias sündinud isane manul nimega Aiolos toodi loomaaeda 2015. aastal. Praegu loomaaias manulit enam näha ei saa.

Manul

Populatsiooni säilitamise huvides plaanib Tallinna loomaaed tulevikus selle ohustatud ja looduses haruldase liigi kollektsiooni tagasi tuua, kuid hetkel on konkreetsetest kuupäevadest veel liiga vara rääkida.