Eile jõudis kassiabiorganisatsiooni MTÜ Paikassini info Koerus hulkuva kassi kohta, kelle seisund olla silmnähtavalt väga halb. Näljane ja katkise tagumikuga kass köitis kohalike elanike tähelepanu ja kohale kutsuti MTÜ Paikassi vabatahtlikud. "Ausaltöeldes kartsime väga, milline see vaatepilt on, kui karbikaane avame. Ja vaatepilt oligi selline nagu piltidel. Pärasool on täiesti väljas. Kass on nälginud, väga must ning lisaks veel ühest silmast pime," kirjeldasid MTÜ Paikassi vabatahtlikud avanenud jahmatavat vaatepilti. Ta oli üleni parasiite täis ning mõlemad tema silmad olid koopasse vajunud.

Vabatahtlikud andsid kassile kõigepealt süüa ja juua. Vaene loom oli nii janune, et jõi korraga lausa pool kausitäit vett. "Enesetunne on tal üllatavalt hea, kuriseb ja tahab suhelda, käpad masseerivad alustekki ja otsib lähedust," kirjeldasid vabatahtlikud. Kass viidi kiiresti loomakliinikusse, kus talle tehakse operatsioon. Esimesel ülevaatusel arvasid arstid, et kassi saab aidata, kuid tema täpsem seisund selgub operatsiooni käigus. "Arstide sõnul on pärasool üsna kaugele ulatuv ja põletikus," kommenteeris organisatsioon.

Koerust leitud kassi ootab ees operatsioon ja vabatahtlikud paluvad kassisõprade abi. Kassi aitamiseks saab omapoolse panuse anda annetades MTÜ Paikassi arveldusarvele EE442200221072289188, märgites selgitusse "Koeru kass".