Esimesed teated 60-pealise kassikoloonia kohta jõudsid heategevusorganisatsioonini juba eelmisel kuul. Esialgu ei tahtnud keegi uskuda, et sellises suuruses kassikoloonia Tartumaal pesitseb, kuid kohapeal selgus, et nii see oli. "Üks inimene on aastaid püüdnud oma kodu ümbruses kasse aidata, neid oma rahadest steriliseerida ja kastreerida, kuid nüüd, kus tal ka kaasa kõrvalt ära kadus ja siit ilmast lahkus, ei ole kassidel sedagi abi, mis neil varem oli. Mõnele kassile on ta oma koduuksed avanud, aga enamik neist on siiski õues, kaasa arvatud pisikesed kassipojad, neil puudub peavari, nad on külmas ja näljas," kirjeldab MTÜ Cats Help kasside täbarat seisukorda. 60-pealine kassikari tuppa ära ei mahu.

Paljud kassidest on tõenäoliselt mingil hetkel olnud kellegi lemmikloomad, sest nad on inimestega harjunud. Kahjuks aga on nad kõik kellelegi ühel hetkel üleliigseks osutunud ja nii on kassid sinna järgemööda visatud, aegade jooksul omavahel ka paaritunud ja nii on tekkinud terve suur koloonia. Kassiabiorganisatsiooni sõnul on seal ka tõukassidele sarnanevaid kasse ja kassipoegi.

Haigused ja külmad sügisilmad on teinud oma töö ja mõned nõrgemad kassid on hukkunud. Kasside tervis on kehv ja neid kimbutavad parasiidid. Külaelanikud püüavad loomade eest küll hoolitseda ja neid toita, kuid see ei ole jätkusuutlik. Talv on tulemas, kassid paljunevad ja nad ei saa seal üksinda hakkama. Kassiabiorganisatsioon on püüdnud kolooniat järgemööda likvideerida. Oktoobris steriliseeriti 5 kassi ja üks pesakond toodi ära.

Abivajajaid on veel palju, kuid nende aitamine on kulukas. Kassid vajavad arstiabi, rammusat toitu ja hoiukodusid. "Ühe emase kassi korda tegemine maksab umbkaudu 150 eurot," kirjutab organisatsioon. Kui Sinul on võimalik MTÜ Cats Help tegevust toetada ja kolooniakasse aidata, siis saad oma panuse anda tehes ülekande heategevusorganisatsioonile arveldusarvele EE742200221071322431.