Tom oli üks imeilus kodukass, kes ühel hetkel avastas end Pesaleidja suurest kassitoast koos saja teise näuguva abivajajaga. Nad kõik ootasid endale meeleheitlikult uusi kodusid. See oli endise perelemmiku jaoks suur šokk ja Tomi langes suurde stressi. Pesaleidja vabatahtlike sõnul juhtub kodukassidega seda tihti. Hoolimata sellest, kui palju püüavad vabatahtlikud kassile tähelepanu anda, teda kallistada ja nunnutada, jääb sellest kodukasside jaoks lihtsalt liiga väheks. Nad ei ole harjunud jagama tähelepanu ja kodu saja teise loomaga.

Kassitoas elades kükitas Tom pidevalt madratsi ja tekkide varjus. Ta keeras end nende alla kerra ja ei olnud nõus oma pelgupaigast väljagi tulema. Märgates kassi muret, panid Pesaleidja vabatahtlikud ta puuri, et Tom tunneks end pisutki paremini ja saaks seal rahulikult kosuda. Ühel hommikul aga kõik muutus.

"Konserviringi tehes märkasin, et Tom on justkui koomas," meenutab vabatahlik seda hirmuäratavat vaatepilti, mis tema silme ees avanes. Tom püsis liikumatuna puuris ja hingas väga vaevaliselt. Puudutuste ja paitamise peale püüdis ta küll reageerida, kuid tema tagasihoidlik "mjäu" oli hääletu.

Murdosa sekundiga oli Tom teel kliinikusse, kus mitmete analüüside tulemusel selgus, et kassi neerud on täiesti läbi. Nii kõrgeid näitajaid ei suutnud masin isegi mitte välja lugeda. Tom polnud võimeline inimesele reageerima, vaid lebas vaikselt. Ta ei teinud välja isegi arstidest, kes tema ümber ringi siblisid ja analüüse võtsid. "Tomil oli äraütlemata halb olla, valust rääkimata ja teda piinata me tõepoolest ei suutnud," tunnistavad vabatahtlikud, et otsus kass magama panna oli küll raske, kuid sellisel juhul ainuõige tegu.

Pesaleidja MTÜ kanda on aga Tomi viimne raviarve, kliinikuarve, mis tekkis püüdlusest teda päästa ja välja selgitada, mis tema halba seisundit põhjustas. Eesti suurim kassiabiorganisatsioon palub kassisõprade abi, sest arve ulatus 143,76 euroni ja arstidele on vaja tehtud töö eest tasuda.

Aitäh, loomasõber! Sinu abiga sai Pesaleidja MTÜ Tomi raviarve tasutud!