Valga loomade varjupaiga hoole alla on sattunud üks tõeliselt silmatorkava välimusega koer, kellele otsa vaadates võib esmapilgul lausa ehmuda, sest tegu on tõepoolest hundile sarnaneva koeraga. Tema välimus on pärit puhast tõugu tšehhoslovakkia huntkoeralt ja ainsaks eristatavaks tunnuseks, et tegu pole puhast tõugu huntkoeraga, on lühikene puhvsaba. Selle huntkoera nimi on Lupus ja vanust on tal vaid alla aasta. Tema turjakõrgus on 60-65 cm.

Ta on ideaalne ja väsimatu kaaslane palju looduses viibida armastavale perele.

Lupus leiti Otepää vallast, kui ta oli umbes 5-kuune. Ta tuli ühe talu juurde ja ei suvatsenud sealt enam lahkuda. Inimesed ei olnud talle võõrad. Ta tuli varjupaiga autosse, oli sõbralik ja otsis tähelepanu.

Lupus on isane koer. Ta on väga kontaktne ja suhtlemisaldis, tohutult aktiivne, tragi ning toimekas koer. Ta on heatahtliku temperamendiga, kuid kindlasti ei sobi see koer igaühele. Pooleldi huntkoerana, tema isa on keskmist kasvu heatahtlik segavereline naabrikoer, on Lupusele tema tulevane pere ülioluline ja seda valitakse hoolikalt. Varjupaik eeldab tulevaselt omanikult eelnevat koerapidamise kogemust ja piisavalt aega, tahtmist ning kannatalikkust selle loomaga tegelemiseks. Tegemist ei ole kohe kindlasti armsa ja lihtsa perelemmikuga. Lupus vajab tööd ja pühendumist. Ta vajab tulevaselt perekonnalt empaatiavõimet ning suutlikkust temaga toime tulla, et luua omavahel lähedane ning tugev kontakt.

Lupus sobib eramajja, mille territooriumi piirab tugev aed, sest varjupaigas on ta näidanud ninjalikke oskuseid ja roninud osavalt ka mööda kõrgeid aediku seinu ja neist ülegi. Kui aga Lupus saaks piisavalt tähelepanu ja oma energiat maandada, oleks ta imeline perelemmik. Ta vajab oma kõrvale väga aktiivset inimest, kes on valmis end koerale pühendama. Lupus vajab trennikaaslast, kindlat juhti ja parimat sõpra. Ta on ideaalne ja väsimatu kaaslane palju looduses viibida armastavale perele.

Lupus

Ta vajab pidevat inimese kontakti, ajutööd ja füüsilist tegevust. Lupus unistab karjast, kellega koos kasvada ja areneda. Ta ei sobi üksikuks õuekoeraks või korterikoeraks, kes peab pikkadeks tööpäevadeks üksinda jääma. Nii läheb Lupus hulluks.

Lisaks Valga varjupaigale kannab Lupuse eest hoolt ka tšehhoslovakkia huntkoerte grupp. Nemad hoiavad samuti Lupuse käekäigul silma peal ja uus perekond võib kindel olla, et grupp aitab ka uut omanikku ja on tugivõrgustiku näol olemas hiljemgi. Neilt saab vajadusel nõu ja abi.

Lupus on kastreeritud, kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje. Ta on valmis oma uueks eluks ja loodetavasti saame teda sel jõulukuul aidata!

Kui Sina otsid endale ustavat sõpra ja parimat trennikaaslast pikkadeks matkadeks ning suurteks seiklusteks, siis rohkem infot tema kohta leiad Valga varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 24 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.