Tallinna varjupaiga hoole all on väike koer nimega Mütsike. Mütsike on umbes 4-aastane koer, kes jõudis Tallinna varjupaika alles üsna hiljuti. Ta ootas kodupakkumisi Virumaa varjupaigas, kuid kuna seal ei leidunud talle ühtegi soovijat, siis võttis Tallinna varjupaik koerakese enda hoole alla. Pealinna varjupaik on suurem ja seal on tingimused toakoerte pidamiseks palju paremad. Mütsike jõudis Tallinnasse detsembrikuu alguses ja ootab nüüd seal uut perekonda.

See, kes Mütsikese endale saab, saab endale suurepärase sõbra.

Varjupaikade MTÜ hoole alla tuli ta koos teise koeraga. Berni alpi karjakoera meenutav õuekoer leidis endale kiiresti uue kodu, kuid Mütsikesel ei ole nii hästi läinud. Koerad elasid ühes peres, kuid keset loodust ega teadnud linnaelust midagi. Eakas naisterahvas hoolitses nende eest hästi, kuid oli sunnitud ühel hetkel vanadekodusse minema ja nii jäid need kaks talukoera pereta.

Igapäevaselt suurt vabadust nautinud koerad ei olnud sõitnud autos ega näinud teisi koeri. Nad ei olnud kunagi ka kaela- ega jalutusrihma kandnud. Linnaelu oli nende jaoks täiesti võõras. Virumaa varjupaiga juhataja Anneli Sokolovi sõnul oli Mütsike tohutult arg, kui ta nende juurde jõudis. „Me vist ei näinud seda koera esimesed paar nädalat. Nägime ainult, kuidas toidukauss tühjenes,“ meenutas juhataja. Tema sõnul pelgas Mütsike võõraid inimesi alguses väga. Ta oli sotsialiseerimata ja šokis.

Koer Mütsike

Mütsike on siiani pelglik, kuid ei karda enam paaniliselt. Ta on ebakindel, kuid uudishimulik õrnahingeline koerake, kelle sees on peidus imehea iseloom. „See, kes Mütsikese endale saab, saab endale suurepärase sõbra!“ usub juhataja kindlalt. Tema sõnul on Mütsike alandlik koer ja vajab lihtsalt kohanemiseks aega. Ta otsib perekonda, kel oleks kannatlikkust Mütsikese järel oodata, teda sotsialiseerida ja temaga lihtsalt koos olla. Ta vajab rahulikku perekonda või üksikut inimest, kellele ta saaks seltsi pakkuda. Mütsike on pigem rahulik ja tubane koer.

Uus omanik peab aga arvestama, et Mütsikese karv vajab regulaarset hoolt. Selleks, et tema pehme kasukas püsiks kohev, valge ja pusavaba, tuleb seda sageli kammida. Samuti tuleb seda regulaarselt lõigata ja pesta. Kõik need protseduurid on Mütsikese jaoks veel uued.

Kui Sinu kodust on üks väikene koer puudu ja soovid ning saad Mütsikest aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Tallinna varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 23 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.