Virumaa varjupaiga hoole all on 2-aastane koer Preili. Põlvekõrgune koer tuli Tapalt, kust ta koos kutsikaga leiti. See oli talvine aeg ja Preili oli tänulik, et varjupaik nad pakase käest päästis. Varjupaigas kosus kutsikas hästi ja sai endale õigepea ka uue kodu. Preili steriliseeriti ja ka tema läks koju. Kodukoera elu ei saanud ta aga kaua nautida, sest ta toodi poole aasta pärast varjupaika tagasi.

Eelmine omanik pidi Preilist loobuma, kuna ta ei tulnud temaga toime. Preili on aktiivne ja mänguhimuline koer ning tema ülevoolava energiaga oli vanemal proual raske toime tulla. Samuti elas Preili majas, millel ei olnud aeda ümber ja kuna noor koer on uudishimulik, kippus ta üksinda uitama minema. Preili vajab palju tegelemist ja vanemal proual ei olnud seda jaksu. Nüüd ootab Preili uut võimalust.

Iseloomult on Preili väga inimsõbralik ja aktiivne koer. Ta on vast üks kõige sõbralikum ja julgem koer, kes varjupaigas hetkel on! Preil on väga mänguhimuline ja armastab liikumist. Mängud, treeningud, matkad - igasugune liikuv tegevus on Preili rida.

Koer Preili

See noor koer sobib inimesele, kes viitsib ja tahab koeraga tegeleda, kelle jaoks on koer midagi enamat, kui kodune perelemmik, kes peale väsitavat tööpäeva kaissu poeb. "Ta ei ole kindlasti koer, kes jääks kaheksaks tunniks üsinda koju vähemalt mitte esialgu," iseloomustab Virumaa varjupaiga juhataja Anneli Sokolov oma hoolealust. Preili sobib elama ka suuremasse korterisse, kuid vajab kindlasti rohkem tähelepanu kui vaid hommikused ja õhtused jalutuskäigud. Vähemalt esialgu on see nii, sest varjupaigakoerana ei ole ta paratamatult seda tähelepanu vajalikul määral saanud.

Virumaa varjupaiga juhataja sõnul sobib Preili hästi laste ja ka teiste koertega. Ta on õpihimuline koer ja hea kaaslane tegemaks sporti või saatmaks omanikku pikkadel matkadel. Mida rohkem liikumist, seda õnnelikum Preili on! Preili unistab ka kooli minemisest.

Preili on vaktsineeritud, mikrokiibistatud ning steriliseeritud.

Kui Sina tahad endale üht vahvat ja energilist kaaslast ja saad Preilit aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Virumaa varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 23 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.