Virumaa varjupaiga hoole all on pruunisilmne koer Karu. Karu leiti Rakvere linnast ja ta jõudis varjupaiga hoole alla 2019. aasta jaanuaris. Varsti täitub sel rõõmsal ja tegusal koeral varjupaigas juba aasta, kuid siiani ei ole mitte keegi teda tahtnud. 365 päeva koduootust ei ole enam kaugel.

Karu on arvatavasti umbes 8-aastane. Kogu oma nooruspõlve on ta pidanud elama ketikoera elu. Hoolimata kurvast minevikust, on Karu elurõõmus, sõbralik ja täie tervise juures olev koer, kes sobiks Virumaa varjupaiga juhataja sõnul ka aastaringselt õue elama. Ta on tubli ja viisakas ning oskab hästi käituda.

Karu

Üle kõige naudib Karu pikki jalutuskäike. Ta unistab, et saab neid ühel päeval ka oma uue peremehega teha. Kui Sinul on igaõhtune jalutuskäigu traditsioon, siis võib Karu olla just Sulle see õige kaaslane!

Karu tahab elada eramajas, millel on kindel aed, sest siis saab ta seal vabalt ringi joosta ja see Karule meeldib. Lisaks sellele on ta ka hea valvur. Võõrastest annab häälekalt märku, kuid omasid hoiab väga.

Inimesi armastab Karu tohutult. Ta vajab inimese tähelepanu, hoolt ja lähedust, sest oma minevikus ei ole ta seda tunda saanud ja Karu tunneb sellest väga puudust. Samuti meeldib talle, kui keegi tema uhket kasukat kammib ja hooldab. Oma kasuka üle on Karu uhke. Selle järgi sai ta ka oma nime. Karu pilkupüüdev kasukas vajab regulaarset kammimist.

Kui Sina unistad ühest särasilmsest sõbrast ja saad Karu aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Virumaa varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 23 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.