Koerale kutsus Janeki appi noor lapsevankriga emme, kes võhivõõra inimese uksele koputas ja õnnetusest teada andis. Naine jalutas beebiga, kui korraga kuulis koerakese kiljumist. Janek ei mõelnud kaua, hüppas tiiki ja päästis looma elu. Mees viis kutsa koju, kuivatas ära ja soojendas üles. Koer oli rahulik, tänulik ja väga tubli. Pikalt poleks loom külmas vees vastu pidanud.

Kui loomapäästegrupp asja vastu huvi tundma hakkas, selgus, et tegu on Jacki nimelise koeraga, kellest tema perenaine Ülle on varem vabaneda soovinud. "Naine tahtnud koera varjupaika anda. Ei võetud. Seejärel soovinud ta Jacki magama panna, sest viimane olevat kuri. Loomaarstid keeldusid tervet noort looma hukkamast," kirjeldab oma blogis Heiki Valner. Väidetavalt olla Kundas elav naine viinud lõpuks oma 1,9 aastase koera sugulaste juurde Rakverre, Lõuna tänavale.

"Perenaine koera tagasi enam ei taha ja olgu etteruttavalt öeldud, et kõiki asjaolusid arvestades ta teda ka ei saaks, isegi siis kui väga-väga tahaks!" teatab Valner.

Loomapäästegrupp tänab noort naisterahvast ja Janek Eeritsat Jacki päästmise eest!