Jagame mõned nipid, kuidas ja mida beagle´i kasvatajad oma koertele on õpetanud.

Mai-Liis: "Olen õpetanud maksimaalselt päevas 15 minutit üht trikki ja siis järgmisel päeval seda korranud. Isegi, kui kohe välja ei tule, siis protsess juba tema ajus käivitus. Tavaliselt on kulunud trikkide õppimiseks keskmiselt 1-3 päeva.

Meil on majapidamises nn tavatrikid kasutusel: istu, lama, küsi, rulli mõlemale poole, sitsi, kõrval, viska viis, oota/püsi, too mäng. Ja loomulikult on mänguväljakute takistusrajad eriti toredad lustimiseks. Vahepeal kahtlen isegi, et ega nad mul eelmises elus mägikitsed polnud?!
Lisaks on Bixil eritrikk taskus – uste avamine. Kulus null päeva ja isegi puudus soov, et ta selle selgeks saaks.

Anne: "Rullib, annab musi, küsib, annab mõlemat käppa küsimise peale, hüppa kahe käpaga kâe peale käsklusega “patsu”, kui ma ütlen “piuuu” siis viskab pikali(teeskleb kaheks sekundiks surnut, sest kohe ju vaja maius kätte saada), õppimiseks kulub kuskil 1-4 päeva oleneb sellest kui kiiresti ta aru saab."

Nataly: "Paula lemmiktrikk on maas rullimine (aga ainult ühtepidi, kuna teistpidi enam ei viitsinud õpetada). Õppeprotsess kestis umbes pool tundi äkki ja nüüd demonstreerib seda kõigile ka ilma ‘rulli’ käsuta, kui on lootust midagi head saada."

Kristi: "Meie oma rullib, mängib surnut, teeb patsu eraldi môlema käpaga ja môlemaga koos, istub, lamab, kôrval kônd jne. Aga lemmiktrikid on need, mis tal lubatud pole (näiteks mandariini koorimine peale selle varastamist."

Ksenia: "Fionale meeldivad koerteplatsil takistused. Õppis kiiresti, kuna alati pakkusin talle midagi maitsvat. Samuti annab käppa, istub, lamab, annab 5, ootab, kui kaugemale minna, ja kui maha panna mingi maius, ja enda juurde kutsuda, siis läheb ta sellest mööda."


Allikas: www.beagle.live