Kasside turvakodu sai reede õhtul teada, et Otto, kes hiljuti hoiukodusse oli kolinud, oli kadunud. Õige pea selgus, et Otto oli hüpanud lae all olevasse ventilatsiooniavasse ning ventilatsioonišahti kadunud.

"Nii meie kui hoiukodu jaoks algas õudusunenägu - šahti kaudu saab viiekordses paneelmajas liikuda kuhu iganes ja mis kõige hullem, väga lihtne on kukkuda ning viga saada. Kuna Ottokene endast märku ei andnud, paisus mure iga minutiga. Jäi veel lootus, et Otto on siiski korteri vahetus läheduses ning tuleb öö jooksul ise tagasi, mida sellistes olukordades on ka varem juhtunud, kuid Otto puhul nii ei läinud;" kirjeldab turvakodu sotsiaalmeedias.

Hoiukodu helistas seejärel Häirekeskusesse ning Päästeamet asus Otto poole teele. Sondiga vaadati järele Otto asukoht, mis oli täpselt kahe korruse vahel, kuid kõigi kergenduseks tundus Otto olevat elu ja tervise juures. Kaks komandot kümne mehega asusid Otto päästmiseks trepikotta auku tegema ning kuigi Otto hirmust ülespoole liikus, õnnestus ta siiski kätte saada.

"Oleme ääretult tänulikud päästjatele, et nad meie Otto šahtist elusa ja tervena päästsid. Aitäh teile, Lilleküla Päästekomando ja Risti päästekomando!" kirjutab turvakodu.

Kassikaitsjad loodavad, et see ehmatav lugu sunnib ettevaatusele kõiki teisigi loomaomanikke. Kassid on väga paindlikud ning hirmununa on nende võimekus ventilasioonišahti hüpata või näiteks pisikesest akna tuulutusavast kaduda, väga suur. "Turvake oma kodu väljapääsud ning kindlustage, et nurrikud kaduda ei saaks. Akendele paigaldage tugevast materjalist võrgud ning ventilasioonišahtil hoidke ees võresid, mis oleksid tugevalt kinnitatud ning mis korduval vastuhüppamisel eest ei kukuks," soovitab turvakodu. "Meie Ottokesega on õnneks kõik korras. Hoiukodu hella hoole ja paituste abil saab Otto kindlasti õige pea ka ehmatusest üle."