Juhuslikult möödasõitnud noorpaar märkas kassi, kelle käpa küljes olid püünisrauad, kirjutab loomakaitsja Heiki Valner oma blogis.

"Noored võtsid kiiruse maha, et mitte otsa sõita kuid siis märkasid midagi jubedat: "Appi! Tal on ju püünisraud esimese käpa küljes!"
Auto peeti kinni ja kass tuli lausa ise abi paluma. Noored ei julgenud raudu lahti kangutada, sest kartsid kassile rohkem viga teha. Lõpuks vaene loom siiski püünisest päästeti. Pea momentaalselt kiisu rahunes ja istus vagusi süles. Loom oli tänulik!"

Loomapäästegrupi abiga toimetati kass loomade kiirabi kliinikusse, kus selgus, et halvim pole kassiga siiski juhtunud. Enamjaolt löövad püüniserauad puruks ka luud, ent sellel kassil vedas: luud olid jäänud terveks, küll aga oli kass täis puuke ja parasiite.

MTÜ Pesaleidja võttis kassi pärast esmaabi andmist oma hoole alla.

Loomapäästegrupi andmetel on see lühikese aja jooksul teine kass, kes samas kandis püüniseraudadesse kinni jäänud. Info edastati Keskkonnaininspektsioonile menetlemiseks. Kui kellelgi on infot inimese kohta, kes Vasalemma kandis või mujal ebaseaduslikult püünisraudadega loomi püüab, siis palutakse sellest kindlasti teada anda telefonil 1414 või help@animalrescue.ee