Kolm mõnenädalast kassipoega leidis juhuslikult prügi alt Paljassaare jäätmejaamas prahti kokku lükanud traktorist.
Need kolm kassipoega olid jäätmejaama sattunud prügikonteinerist, kust prügiauto nad pahaaimamatult Paljassaarde toimetas. Kiisude surm jäänuks mõne sekundi kaugusele. Tänu traktoristi tähelepanelikkusele sattusid nad Paljasaare varjupaika ja sealt edasi MTÜ Cats Help vabatahtliku koju, kus nad anti adopteerimiseks hiljuti poeginud kassiemale.

Prügimäelt päästetud kassipojad kasuema hoole all

"Praegu läheb neil hästi ja emme on nad omaks võtnud. Hetkel hoiame hinge kinni, et kõik läheks ka edaspidi hästi ja kassipojad kosuksid," ütles MTÜ Cats Help vabatahtlik Evelyn Taaler. Tema sõnul on potentsiaalsed tulevased omanikud juba kassipoegade vastu huvi tundnud, kuid esiagu peavad kõigest kolmenädalased kiisud amme abiga suuremaks kasvama.
"Ikka leidub inimesi kes tahaksid kassi kohe nüüd võtta, et teda ise toita ja poputada, kuid oleme siiski selgeks teinud, et oleks vaja oodata, kuni kassid on vähemalt kahe kuu vanused. Neile on siiski eluoluline emaga koos olemine ja emapiimast paremat asja neile pole," selgitas ta.

Paljaks raseeritud kassi haavad mädanesid

Veel üks viimaste päevade rängemaid juhtumeid puudutab isast kassi, kes leiti Kohtla-Järvelt, nahk täis veriseid ja mädanevaid haavu. Selgus, et keegi oli püüdnud kassi peal juuksurit mängida, korduvalt nahka sisse lõiganud ning selle tulemusena kassi haavad mädanesid. Lisaks olid tema hambad niivõrd hullus seisus, et kassil oli raske süüa. Loomaarstide abiga sai kassipoiss ravitud ja kastreeritud ning talle tehti parasiiditõrje. See kiisu on peatselt valmis omale armastavat hoiukodu leidma.

Paljaks raseeritud kassi haavad mädanesid

MTÜ Cats Help Tartu vabatahtlik leidis hiljuti auto alt südantlõhestavalt näuguva ja nälginud kassi, kellel samuti suured probleemid hammastega.
"Imeilus kirju pikakarvaline emane kass, kes näugus südantlõhestavalt ja hullus, kui talle pisut süüa pakuti. Meie vabatahtlikul polnud südant kiisut sinna jätta ja tõi ta koju. Kodus kugistas kass veel kolm portsu sööki sisse. Ta oli ülikõhn, ainult luu ja nahk, ribid väljas," kirjeldab MTÜ sotsiaalmeedias. "Loomakliinikus selgus, et ta on steriliseeritud aga nii, et emakas on sisse jäetud ja vaid munasarjad välja võetud. Hambad olid taas kehvas seisus ja nii mitugi vajas eemaldamist ning kiipi tal polnud. Õnneks vähemalt vereproovid olid korras. Jõudsime ka omaniku jälile. Kui talle helistasime, vastas purupurjus naisterahvas, kes ei teinud hommikul ja õhtul vahet. Millal kass kaduma läks, ta ei teadnud ja loomakliiniku arvest kuuldes viskas toru hargile." Nõnda jäi seegi kass vabatahtlike hoole alla.

Õnnetustesse sattumine ja kontrollimatu poegimine on Evelyn Taaleri kinnitusel igakevadine probleem. "Kahjuks leidub siiani inimesi kes ei poolda kassi steriliseerimist ja kastreerimist, kuid see ei tähenda seda, et nad oma looma toas hoiaksid. See tähendab jällegi seda, et tänavale sünnib hulk kassipoegi, keda keegi ei soovi, ja nii see elu läheb, õnnelikumad jäävad ellu ja päästetakse, teised lõpetavad oma elu auto rataste all või saavad tänavalt mõne haiguse kaasa," rääkis ta.

Auto alt leitud kassist oli järel ainult luu ja nahk

Taaler lisas, et nende MTÜ teeb tulevastele kassiomanikele taustakontrolli ning harib neid ka toitmise ja hoolitsemise küsimustes.
"Saadame ka igale kodupakkujale küsimustiku, mis koosneb 13-st küsimusest. Kui tekib mõni murekoht, siis arutame läbi. Räägime kvaliteetsest toidust ja kuidas teha oma tuulutusavad turvaliseks, et kassiga õnnetus ei juhtuks. Ideaalis kutsume ka pere enne tutvuma, et näost-näkku rääkida. Oleme ka kindlasti minevikus eksinud pere valikuga, aga seda õnneks juhtub väga harva. Me siiski üritame võimalikult põhjalikult uue perega kõik asjad läbi rääkida ja kui ikkagi sisetunne ütleb, et asi pole õige, siis me ka ei loovuta kassi," selgitas ta.

Praegu on hoiukodud abivajavaid kasse täis ning kliinikuarved suurenevad üha. MTÜ oleks tänulik rahalise toetuse eest, mida nendeni saab toimetada alljärgnevalt:

EE742200221071322431

900 0001 - kõne hind 10 EUR