Loomade eestkoste organisatsiooni Loomus hinnangul on viiruspuhang järjekordne argument karusloomafarmide lõplikuks sulgemiseks."Karusloomakasvatus on poliitiliselt ja majanduslikult ning rahvatervise seisukohast ebastabiilne tööstusharu, mille vastu seisab suurem osa Euroopa kodanikest. Karusloomafarmide jätkamise poolt pole enam mitte ühtegi arvestatavat argumenti," ütles Loomuse kommunikatsioonijuht Annika Lepp.

Hollandi ministeeriumi kohaselt testiti naaritsaid pärast mitmesuguste sümptomite ilmnemist, sealhulgas hingamisraskuste ja tavapärasest kõrgema suremuse tõttu.
Beek en Donkis ja Milheeze'is asuvates farmides on kokku üle 20 000 naaritsa.Mõlemad farmid on Põhja-Brabanti provintsis, mis on Hollandi koroonapuhangu epitsentris ja Hollandi naaritsatööstuse südames.
Hollandi rahvatervise instituut RIVM on ettevaatusabinõuna sulgenud jalakäijatele ja jalgratturitele farmide ümbruses umbes 400-meetri suuruse alad.
Ministeeriumi avalduse kohaselt on varasemad uuringud näidanud, et tuhkrutaolised loomad, nagu naarits, on vastuvõtlikud koroonaviirusnakkustele.

Holland keelas karusloomakasvatused 2013. aastal 11-aastase üleminekuajaga.2016. aastal oli Hollandis umbes 160 karusloomafarmi, mis tootsid viis miljonit karusnahka aastas. Holland oli Taani ja Hiina järel suuruselt kolmas karusnahatootja maailmas.