Esialgu arvas Helmar seina tagant piiksumist kuuldes, et sinna on kinni jäänud hiir või lind. Piiksumine muutus üha intensiivsemaks, niisiis ei lugenud taat remondiraha, vaid tõi kangi ning lõi seina sisse augu.

Päevavalgele tuli imetilluke kassipoeg, kellest taat Loomapäästegrupile teada andis. Piirkonna vabatahtlik Erko sõitis loomale järele ning edasi viis kiisu tee MTÜ Paikass vabatahtliku Virge juurde, kes hoolitsuse üle võttis. Nüüd jääb üle kassipojale armastav kodu leida.

Kassipoja päästmiseks tuli sahvri seinale auk sisse lüüa

"Olen aja jooksul kokku puutunud küllaltki paljude juhtumitega kui lind või loom jäetigi "seina sisse" aeglaselt surema. Majanduslikus mõttes on see ka arusaadav, sest keegi ei taha ju remondile raha kulutada. Õnneks on mul ka palju risti vastupidiseid lugusid pajatada ja vanahärra Helmar lisas neile veel ühe peatüki juurde," kirjutab loomapäästja Heiki Valner oma blogis. "Kas vanahärra Helmar Tamm on kangelane? See on juba suhteline ja tema enda arust ei teinud ta ju midagi erilist. Ka inimeste jaoks pole ta kangelane ja üsna paljud on seda meeltki, et vanamees on omadega lausa peast "sassis", sest neid kuradi kasse on niigi palju - nüüd üks veel juures! Sellesamuse armsa kiisupoja jaoks on ta aga kindlasti kangelane. Kuigi loomakese jaoks ei seostu see nii, aga selge on see, et ilma Helmari abita oleks ta päevad väga vaevaliselt ja kurblikult mjägudes otsa saanud."