Krista tunnistab, et eksootilised loomad on tema kirg olnud kogu elu.
"Koer Lõvi ongi ainuke nii-öelda mõistlik lemmikloom, kes mul on. Aegade jooksul on olnud igasuguseid eksootilisi loomi, reptiile ja muid tegelasi," naerab ta.

Praegugi on ta omanikuks Mehhiko aksolotlidele ehk kõndivatele kaladele Astelpajule ja Mustikale. "Nad on nii lahedad! Veeloomad, kes söövad peost!" kirjeldab ta.

Mehhiko aksolotl

Teodor ja Elfriide kolisid Krista juurde pärast külaskäiku Pärnusse, kus seltskonnas tuli jutuks, et Aafrika hiidteod on Kristal veel puudu. "Selgus muidugi, et kellelgi need juba on ja endale õieti aru andmata juba sõitsingi neile järele. Elukaaslane ja tütar muidugi keelasid mul neid koju tuua, et fui, limased, aga nüüdseks on nad juba harjunud," meenutab Krista. Tema eeskujul on Aafrika hiidtigude omanikeks hakanud veel paar sõpra.

Aafrika hiidteod

Teopidaja karjääri alustas ta erinevate samateemaliste gruppide liikmeks astudes. "Sealt sain head ja paremat teada. Eksootiliste loomadega tegeledes tasub alati asjatundjaid kuulata - kasvõi toitumise teemal. Minu teod söövad küll suurima heameelega näiteks suvikõrvitsat, aga lisaks on olemas veel igasuguseid spetsiaaltoite, mida nad vajavad," jagab ta kogemust.

Aafrika hiidteod

Selgub, et hiidteod vajavad väga seltskonda. "Kui nendega ei tegeleta, muutuvad nad kurvameelseks ja tõmbuvad kodadesse. Nii et mina iga päev vannitan neid - õigem on öelda, et piserdan veega. Siis nad ronivad püsti ja naudivad seda täiega!" räägib ta. "Nad on tõeliselt nunnud, minul ei ole probleemi ka sellega, et nad on limased!"

Nimede järgi võiks Teodori ja Elfriide liigitada meheks ja naiseks. "Tegelikult teavad muidugi kõik, kes loodusraamatuid lugenud on, et tigudel sugu ei ole, paljunevad kõik," märgib Krista.

Aafrika hiidteod