Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner, kes on pidevalt kontaktis nii operatsiooni teostanud Eriveti kliiniku kui loomade kiirabi arstidega, lausus, et on mõõdukalt optimistlik. Arina on praegu ravil loomade kiirabi kliinikus.

"Täna hommikul vaadati Arina uuesti üle, Ta on väga rangel režiimil ja tal on täielik liikumiskeeld, et ühtki õnnetust ei juhtuks ja luutsement ei puruneks," kirjeldas Valner, "teda opereerinud arst on igal juhul tulemustega väga rahul."

Kuna koer liikuda ei tohi, on talle väljaheidete väljutamiseks paigaldatud stoom. Arstid peavad heaks märgiks seda, et loom sööb ning tema valutundlikkus on suurenenud, see peaks viitama seljaaju toimimisele. "Eks ta uriseb ja annab üsna häälekalt märku, et ärge torkige," ütles Valner.

Kuna neuroloogilistest hädadest taastumine on väga pikk protsess, ei soovi arstid veel prognoose jagada. Loomapäästegrupp on väga tänulik eraisikutele ja asutustele, kes Arina raviks annetasid. "Viimased kliinikuarved võivad saabuda veel kahe aasta pärast," märkis Valner, "Arina juhtum on tõeliselt hea näide lõimumisest, sest koeral ei ole rahvust ja ühtviisi tunnevad tema pärast muret nii eesti- kui venekeelsed inimesed."