Äikesetormid ja ilutulestik. Ootamatult kostuvad tugevad helid tekitavad kassis hirmuseisundi. Kassi jaoks võib tunduda olukord ohtlik ja ta läheb kaitseseisundisse. Kui inimene kuuleb väga vali heli, saab ta enamasti ruttu aru, mis seda põhjustas. Kass ei pruugi aga aru saada, miks heli tekkis ning see tekitab kassis suurt segadust. Kui õues on äikesetorm või lastakse ilutulestikku, siis tõenäoliselt tunneks kass end sellises olukorras paremini, kui ta saab olla ruumis, kuhu vali heli eriti ei kostu. Kassil võiks seal olla ka liivakst ja söök-jook.

Kõrgsageduslik heli. Kassid kuulevad helisid, mida inimese kõrv ei erista. Hea kuulmine areneb kassil välja juba varakult, sest see on talle ellujäämiseks ja jahtimiseks oluline. Seetõttu oleks hea, kui kassi elukeskkonnas oleks võimalikult vähe kõrgsagedusliku heli tekitajaid. Lisaks võiks kassi liivakast olla eemal tehnikast, mis võib ootamatult tekitada erinevaid helisid, sest see ehmatab kassi.

Tugevad lõhnad. Kassi lõhnataju on ligikaudu 14 korda parem kui inimese oma. Teadlaste sõnul on kassid aga eriti tundlikud tsitruseliste lõhnale. Seetõttu oleks mõistlik hoiduda ka lõhnastajatest ja pesuainetest, mis lõhnavad nagu tsitruselised.

Puhastusvahendid ja eeterlikud õlid. Kassid on väga tundlikud erinevatele aerosoolidele, sest nende hingamissüsteem on tundlik. Kui kassid hingavad sisse erinevaid kemikaale, võib neil aja jooksul kujuneda astma või krooniline bronhiit. Üldiselt on mõistlik hoiduda tugevalõhnalistest puhastusvahenditest ja aerosoolidest. Mis puutub eeterlikese õlidesse, siis mõned on kassidele isegi mürgised. Näiteks sidruniõli ja apelsiniõli.

Koerad, kisjkad ja teised kassid. Siinkohal pole tegemist rusikareegliga ja kahtlemata leidub rohkelt kodusid, kus kass ja koer saavad omavahel suurepäraselt läbi. Sellele vaatamata võivad mõnele kassile tekitada teise looma lõhnad ja hääled stressi.

Allikas: petmd.com