Koerale kodus süüa valmistades on vaja olla hoolikas. Tasub nõu pidada ka loomaarstiga. Tähtis on see, et koer saaks toidust kõik vajalikud toitained, et olla hea tervise juures.

Kas kodus tehtud koeratoit on tervislik? Otseselt pole tõestatud, et poest ostetud koeratoit on alati parem kui kodus valmistatud koeratoit. Isevalmistatud koeratoidu head küljed on järgmised:

  • toit on töötlemata;
  • toidu päritolu ja kvaliteet on paremini teada;
  • toit on mitmekülgsem värskete koostisosade poolest;
  • vabadus kasutada erinevaid retsepte.


Mida võiks teada enne, kui loobutakse poes müüdavast toidust ja koerale hakatakse ise süüa valmistama?

Tähtis on toidu mitmekesisus ehk see peaks sisaldama erinevaid toitaineid, et koera tervis oleks korras. Niisiis ei tohiks toit muuta koera üle- või alakaaluliseks ega mõjuda tema tervisele halvasti.

Toitu on mõistlik valmistada retsepti järgi. Internetis leidub erinevaid koeratoidu retsepte, mida järgides saad olla kindel, et toit on mitmekülgne ja koerale hea. Samas tuleb retsepti järgida täpselt ja enne selle kasutamist on mõistlik pidada nõu loomaarstiga.

Tähtis on koeratoidu valmistamisel kasutada kvaliteetset toorainet. On oluline, et teatakse, millised toidud on koerale mürgised (nt šokolaad, viinamarjad, rosinad, mõned pähklid). Koeratoidu valmistamiseks on vaja osta sama häid tooraineid, kui ostetaks enda toidu valmistamiseks.

Meeles tasub hoida, et koeratoidu valmistamine nõuab aega. Sageli võtab inimestel endale toidu valmistamine palju aega. Koeratoidu valmistamine võib isegi veel kauem võtta. Oluline on arvestada välja portsjonid.

Kuna kodus valmistatud koeratoit ei pruugi ka peale hoolikat valmistamist sisaldada kõiki vajalikke aineid, on võib-olla vaja kasutada toidulisandeid veendumaks, et toidus on kõik vajalikud ained.

Isetehtud koeratoidule tasub üle minna järk-järgult mitte päevapealt. Vastasel korral võivad koeral tekkida tervisemured.

Allikas: petmd.com