Paljudes Aasia riikides nähakse koeraliha, kui soodsat proteiiniallikat. Kambodža on üks Aasia riikidest, kus süüakse koeraliha. Siiani oli tavapärane, et Siem Reapi linnas müüdi turgudel koeraliha. Ühtlasi oli tegemist linnaga, mis on siiani olnud üks põhilisemaid koeraliha müüjaid. Seetõttu tapeti aastas ligikaudu kolm miljonit koera.

Loomakaitsjate sõnul viidi iga kuu rohkem kui 7000 koera tapamajja.

Teisipäeval teatasid aga Siem Reapi võimud, et edaspidi on koeraliha müük keelatud. Avalduses öeldi, et koeraliha tõttu on kasvanud marutaudi ja paljude muude haiguste levik ning see ohustab inimeste tervist üldiselt.

Küll aga pole siiani täpselt selge, kuidas keeldu hakatakse rakendama. Samas tehti teatavaks, et keelu eirajaid ootab kuni viie aasta pikkune vanglakaristus või kopsakas rahatrahv, mis ulatub 1700 dollarist 12 200 dollarini.

Koeralihast valmistatud toidud on linnas siiani olnud küllaltki soodsad. Näiteks koeralihast valmistatud praad maksis alla ühe euro. Peamiselt olid tarbijateks mehed. Lisaks on siiani iga kuu viidud ka suur hulk Siem Reapis elavaid koeri Kambodža pealinna Phnom Penhi, kus asub üle saja koeraliha pakkuva restorani.

Sieam Reapi linna külastab igal aastal kuus miljonit turisti, pooled neist tulevad Hiinast.