Avarad ruumid on eakale koeral olulised, sest vanemaks jäädes halveneb koera silmanägmine, mistõttu ei pruugi ta kõiki mööbliesemeid nii hästi märgata. Et koer saaks kodus vaevata liikuda, peaks mööbel ja muud asjad olema paigutatud nii, et ruum on avar ja liikumisruumi on küllalt.

Koerale vajalikud asjad olgu madalal. Kuna vanemas eas ei jaksa koer enam füüsiliselt nii palju hüpata ja liikuda, siis võiksid kõik koerale eluliselt olulised asjad olla madalal. Kui kodu on läbi kahe korruse, võiks koerale vajalik asuda esimesel korrusel, et ta ei peaks trepist üles-alla liikuma. Samuti võiks koera lamamisase olla piisavalt madalal, et koer ei pea sellele pääsemiseks kuskile ronima.

Ümarad nurgad on olulised, sest nagu ennist mainitud, on koera silmanägemine vanemas eas kehvem ja mööbliesemete teravad nurgad võivad koerale vigastusi tekitada, kui koer kogemata terava nurga otsa kõnnib.

Saba üle on koeral vanemas eas vähem kontrolli ja seetõttu võiksid väärtesemed mitte olla sellises kohas, kus koer võib need oma sabaga kogemata ümber või põrandale ajada.

Põrand olgu asjadest puhas, sest koer võib ekslikult arvata, et pisikesed vedelevad asjad on snäkk ja need ära süüa. Niisiis oleks hea, kui põrandal ei vedele münte, nööpe ja taoliseid asju.

Uinakud on vanemas eas koerale olulisel kohal. Kuna vanemas eas koertel on ka õhem rasvakiht naha all, siis peaks koeral olema pehme magamisase, millel ta tunneb end hästi.

Tõtta koerale appi, kui näed, et ta on omadega hädas. Kui koer on vana, ei pruugi ta jaksata enam diivanile hüpata, kuid samas tahaks ta lesida oma peremehe kõrval. Ulata koerale abikäsi, kui näed, et ta vajab seda.

Allikas: petmd.com