Vale veetemperatuur. Vesi peaks olema leige ehk mitte liialt külm või kuum. Lase esmalt dušiga vett enda käele ja kui tunned, et see on täpselt paras, siis peaks see sobima ka lemmikloomale.

Liialt tugev surve. Paljudele võib tunduda, et lemmiku loputamine on kõige lihtsam, kui selleks kasutada tugeva survega duši. Tegelikult võib see aga loomale hoopis ebamugavustunnet ja ärevust tekitada. Seda võimendab ka heli, mida tugev veesurve tekitab. Niisiis võiks surve olla õrn ja meeldiv.

Vale šampoon. Lemmiklooma naha pH-tase on inimeste omast erinev ja seetõttu on vaja spetsiaalselt šampooni. Ei, kindlasti pole sobilikud ülineutraalsed või beebidele mõeldud šampoonid, sest need on siiski mõeldud inimesele, mitte loomale. Vale šampoon võib loomale tekitada nahaärrituse.

Šampoon kantakse halvasti peale. Kui seebitad oma lemmikut, siis masseeri šampoon üle kogu ta keha laiali veendumaks, et kogu karvkate ja nahk saab tõepoolest puhtaks. Ära unusta pesta ka lemmiku kõrvu. Jälgi, et šampoon ei läheks loomale silma. Hiljem loputa looma karvkate ja nahk korralikult ära.

Vale harjamistehnika. Enne vannitamist peaksid lemmiku karvkatte ära harjama. Kui kassi või koera karvkattele on tekkinud suuremad pusad, siis tasub spetsialistil lasta need kohad enne korda teha. Tekkinud pusade harjamine on loomale sageli ebameeldiv. Et pusasid ei tekiks, oleks soovituslik looma vähemalt kolm korda nädalas harjata. Mõnede tõugude puhul kehtivad aga teised reeglid ja selles osas tasub konsulteerida spetsialistiga.

Äkiline kuivatamine. Märja lemmiklooma karva on vaja õrnalt ja hoolikalt ära kuivatada. Koerte puhul on tarvis tavaliselt mitut rätikut. Soovituslik pole kodustes tingimustes kasutada ka fööni, sest see võib looma nahka kahjustada. Fööni kasutamise võiksid jätta spetsialistidele.

Pesed looma liialt tihti. Koerad ja kassid pesevad ennast ise ja neid pole vaja pesta tihedamini kui korra kuus. Lemmiklooma liiga tihe pesemine viib tema nahalt ja karvkattelt loomuliku rasu ja tekitab aja jooksul nahaärrituse. Üldiselt tasub oma lemmiklooma pesemise osas nõu pidada loomaarstiga.