Korralik kinnitus. Kui loom on autos lahtiselt või on puur, milles loom sees on, lahtiselt, siis õnnetuse korral võib see loomale halvasti lõppeda. Inimene on küll turvavööga kinni, kuid loom pole. Niisiis on oluline, et kui loom on autos, siis on ta korralikult kinnitatud, et temaga ei juhtuks midagi hullu ka õnnetuse korral.

Prügi. Kui loom on autos lahtiselt ja samal ajal vedeleb siin seal toidujääke või prügi, võib see lemmiku jaoks õnnetult lõppeda. Näiteks suhkruvaba närimiskumm sisaldab lemmikutele mürgist ksülitooli. Samas võib lemmikus mürgituse tekitada ka šokolaad, kommid, rosinad ja viinamarjad.

Autouksed ja lapsed. Kuigi autouks pole otseselt lemmikule ohtlik, võib õnnetus juhtuda, kui laps lükkab hooletult autoukse kinni ja loom jääb sinna vahele. Nii võib loom saada aga luumurru.

Pedaalid. Kui loom on lahtiselt süles ja otsustab hüpata põrandale, võib tekkida äärmiselt ohtlik olukord. Esiteks on keeruline pedaalidele korralikult vajutada, kui loom on seal ees ja samas võib loom ka jalaga tou saada. Parem oleks hoida loom sõidu ajal puuris või kinnitada ta turvavööga tahaistmele.

Lahtised aknad. Kindlasti ei tohiks sõidu ajal olla aknad pärani lahti, kui autos on lemmikloom. Kuigi loom võib olla rahulik, siis võib pisike asi tekitada temas tahte hüpata aknast välja - näiteks lähedalt mööda lendav lind või mõni metsloom. Lisaks võib lemmikule silma lennata mõni lahtine kivi või praht.

Turvavöö. Mõned koerad närivad turvavöö katki ja pääsevad seetõttu lahti. Niisiis oleks parem koer paigutada puuri või auto pagasiruumi, kus ta on turvaliselt ega saa midagi närida.

Allikas: petmd.com