Basenji
Basenjid kuuluvad hurtade rühma ja neid kasutatakse seltsi- ja näitusekoertena.
Basenjide tőelistelt fantaatikutelt pärineb arvamus, et basenjid on niivőrd intelligentsed- neil ei ole lihtsalt meile mitte midagi öelda. Samas on aga väär arvata, et basenjid ei häälitse. Vastupidi, nende eneseväljendamisoskus ilma haukumist kasutamata on hämmastav – basenji vőib piiksuda, uriseda, joodeldada, vinguda ja tekitada papagoidele iseloomulikke häälitsusi.
LOE ROHKEM SIIT: Basenji

Kuldne retriiver
Kuldne retriiver on väga populaarne jahikoer. Lisaks sellele on ta tore seltsikoer ja osaleb edukalt ka kuulekusvõistlustel. Koer on tänu tihedale aluskarvale osav ka vees ning jõulised ja hea tõukega liigutused tagavad hea liikumise maal. Kuldseid retriivereid kasutatakse ka juhtkoertena ja teraapia eesmärkidel.
LOE ROHKEM SIIT: Kuldne retriiver

Inglise hurt
Inglise hurt kuulub hurtade rühma. Nad on võidujooksu-, seltsi- ja näitusekoerad. Inglise hurt on üks vanimaid koeratőuge maailmas, algselt kasutati neid jahikoertena, eelkőige nende kiiruse tőttu. Inglise hurt ongi maailma kiireim koeratőug, ta vőib arendada kiirust kuni 80 km/h.
LOE ROHKEM SIIT: Inglise hurt

Newfoundlandi koer
Newfoundlandi koer kuulub töökoerte rühma. Algselt olid nad kalameeste abilisteks; tänapäeval kasutatakse neid pääste- ja seltsikoertena. Mitte asjata ei kutsuta newfoundlandi koeri őrnahingelisteks hiiglasteks. Vastandina oma massiivsele kehale ja vőimsatele lihastele on njuufad ülimalt usaldavad, kannatlikud ning sőbralikud.
LOE ROHKEM SIIT: Newfoundlandi koer

Whippet
Whippet kuulub hagijate rühma. Ta on nägemise järgi saaki jahtiv koer ning ta on nii populaarne töökoer kui ka tore seltsikoer. Need õrnad, südamlikud ja tasakaaluka iseloomuga koerad on ideaalsed kaaslased ning suurepärased sportlased.
LOE ROHKEM SIIT: Whippet

Cavalier King Charles spanjel
Cavalier King Charles spaniel on spanjelitőugudest väikseim ning kuulub seltsi- ja kääbuskoerte rühma. Eneseväärikus ja hea iseloom on selle tőu puhul alati märgatav, kuna neid koeri on sajandite vältel aretatud täiuslikeks seltsikoerteks. Kuigi cavalier kuulub kääbuskoerte hulka on ta oma väikese kasvu kohta hämmastavalt tugev, vastupidav ja sportlik.
LOE ROHKEM SIIT: Cavalier King Charles spanjel

Buldog
Buldog kuulub seltsikoerte rühma. Ta on nii tore kaaslane kui ka näitustel osaleja. Buldogi esivanemateks on bullenbeisserid ja mastifi-tüüpi koerad, keda kasutati valve- ja võitluskoertena Assüürias, Kreekas, Egiptuses ja Roomas. Aretuses oli oluline, et koer oleks visa ja hoiaks ohvrist võimalikult kaua kinni. Paks nahk oli samuti oluline, et koer tunneks võimalikult vähe valu. Õnneks keelati koerte võitlused Inglismaal 1835. aastal ja sellest ajast saadik on buldoge valikuliselt edasi aretatud, et agressiivseid elemente koeras vähendada ja luua heasüdamlik kuid tahtejõuline perekoer.
LOE ROHKEM SIIT: Buldog

Šoti hirvekoer
Naastes pikajalgsete tõugude juurde, reedab Šoti hirvekoera nimi nii ta eesmärgi kui ka päritolu. Šotimaalt iidsetest aegadest pärit tõug on jooksja, keda kunagi kasutati punahirvede küttimiseks ja saakloomade jälitamiseks. Nad on suuremad ja raskemad kui inglise hurdad, kuid nende kehaehitus on sarnane – kiiruse jaoks mõeldud kiitsaka kehaga.

Hirvekoerad võivad olla kuni 81 cm kõrged ja kaaluda kuni 50 kg. Kuigi neid ei kasutata tänapäeval hirvede küttimiseks, hoiavad seda tõugu elus entusiastid, kes esitlevad neid näitustel ja lasevad mõnel pool ka peibutusradadel joosta.